NemeaPress

Μεγάλη επιτυχία για τις εξαγωγές στην Κίνα: Νέος μόνιμος εκθεσιακός χώρος για την Ελλάδα 

Τη δημιουργία νέου μόνιμου εθνικού εκθεσιακού χώρου (GreekPavilion) για την Ελλάδα εξασφάλισε στην πόλη DongGuanτης Νότιας Κίνας, το HellenicTradeCouncil (HETCO). Το νέο GreekPavilion στη Νότια Κίνα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τις ελληνικές εξαγωγές, καθώς η DongGuan αποτελεί το 4ο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της κινεζικής οικονομίας. Θα αποτελέσει το 2οPavilion της Ελλάδας στην Κίνα μετά από εκείνο της Σαγκάης, που επίσης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Hellenic Trade Council (HETCO), και εντάσσεται στο νέο πλαίσιο συνεργασίας των πόλεων της DongGuan και της Θεσσαλονίκης.




Η συμφωνία μεταξύ του HellenicTradeCouncil (HETCO) και του Δήμου της DongGuan για το «άνοιγμα» ενός νέου μόνιμου εκθεσιακού χώρου για ελληνικά προϊόντα στην κινεζική πόλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Δημάρχου της DongGuan, κ. XiaoYafei, στην Θεσσαλονίκη.Ο  Δήμαρχος κ. Xiaoεπισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας επιχειρηματιών και επενδυτών από τη Νότια Κίνα, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της βαριάς βιομηχανίας, της υγείας, του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, του realestate και των κατασκευών.

Η διήμερη επίσκεψη της κινεζικής αντιπροσωπείας διοργανώθηκε από το HellenicTradeCouncil (HETCO) με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, τουρισμό και αθλητισμό από την Κίνα προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συμφωνήθηκε:

Η κινεζική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από εκπροσώπους του Δήμου της DongGuan και 14 κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων της Νότιας Κίνας:

  1. Yin Hongwei – Πρόεδροςτου Dongguan Investment Group καιτουLingnan Eco-culture Tourism Group, και Πρόεδρος του World Dongguan Entrepreneurs Federation
  2. Ye Huiquan – Πρόεδρος του ZOVIE Group
  3. He Zhipeng – Executive Director τουJiahong Group
  4. Zeng Wei – Πρόεδρος του Guangdong Perfect Enterprise Group
  5. Zhang Feng – Πρόεδρος της Dongguan Fuan Industrial Investment
  6. Luo Aiwen- Πρόεδρος της IFE Elevators
  7. Chen Zihong – Πρόεδρος του Guangdong Longafter Group
  8. Wang Weixiong – Αντιπρόεδρος τουKanghua Group
  9. Liang Yongixong – Πρόεδρος του Dongguan Dihao Group
  10. Liang Jiehui – Executive Director του Dongguan Dihao Group
  11. Mo Liuchan – Γενικός Γραμματέας του World Dongguan Entrepreneurs Federation
  12. Yu Dong – Πρόεδρος της Guangdong Youyue Agricultural Technology
  13. Chen Guide- Πρόεδρος της Dongguan Gui De Industrial Investment
  14. Ye Peihua – Πρόεδρος της Dongguan HuaxuanKintting Tailor

Info:

Το HellenicTradeCouncil (HETCO) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Αθήνα, ο οποίος υποστηρίζει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, Ισραήλ και ΗΠΑ στον τομέα της καινοτομίας, του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού. Στοχεύει στην ενδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας, στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία και στη διεθνή αγορά εμπορίου.

Με πρωτοβουλία του HellenicTradeCouncil (HETCO) εγκαινιάστηκε το Ιανουάριο του 2019 το μόνιμο ελληνικό περίπτερο στη Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών της Σαγκάης για την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στην Κίνα και την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, του αθλητισμού, των επενδύσεων, της τεχνολογίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.



 

Exit mobile version