NemeaPress

Διαβούλευση για πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Στις 1/3/2021 ανακοινώθηκε από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η πρόθεση να προκηρυχθεί πρόσκληση ενδιαφερομένων να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για Νέους Αγρότες. Η διαβούλευση (που είναι βαθιά δημοκρατική κατάκτηση) ανακοινώθηκε ότι για τους Νέους Αγρότες θα διαρκούσε μέχρι τις 15 Μαρ 2021.

Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την πραγματική διαβούλευση, διότι είδαμε και διαβουλεύσεις που διήρκεσαν τρείς (3) ημέρες, και μάλιστα Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή!



 

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργάνωσε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση στις 10/3/2021, που αναμεταδιδόταν ταυτόχρονα στο facebook στο προφίλ «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και στο προφίλ «Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα», καθώς και στο διαδίκτυο στο site vgainoumemprosta.skywalker.gr

Στην δημόσια συζήτηση μετείχαν οι: Γιάννης Κοντογιάννης, Νίκος Δημόπουλος, Μάγδα Κοντογιάννη, Ανδρέας Μπέκας, Αθηνά Μιχαηλίδου, Κώστας Μαντζουράνης με συντονιστή τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, ενώ την παρακολουθούσαν παράλληλα 23 συμμετέχοντες, την είδαν 2.395 θεατές εκείνη την ώρα και είχε 713 αλληλεπιδράσεις (δηλαδή σχόλια, ερωτήσεις, παρατηρήσεις κλπ). Το video είναι στο https://www.facebook.com/Skywalker.gr/videos/485389972472721.

Από όσα ακούστηκαν προλάβαμε να σημειώσουμε:

Επισημάνθηκε η απουσία από τις επιτροπές εργασίας του ΥπΑΑΤ αγροτών, ενώ ακούστηκε ότι η απόσταση των γραφείων του ΥπΑΑΤ από την πραγματική αγροτική ζωή είναι τεράστια, και ίσως για αυτό υπάρχει τέτοιο χάσμα συναντίληψης.

Η στρατηγική έλλειψη αγροτικών σχολείων είναι απαράδεκτη. Η ανυπαρξία αγροτικών συμβούλων και γεωργικών εφαρμογών αποστεώνουν κάθε προσπάθεια με προοπτική στον αγροτικό τομέα. Η χρηματοδοτούμενη εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα ΠΡΕΠΕΙ να οδηγείται από τους αγρότες.

Τα τραγικά ιστορικά δικαιώματα «σκοτώνουν» κάθε προοπτική στους νέους αγρότες. Φαίνεται ότι όσο πιο κεντρικά αποφασίζονται κάποια πράγματα, τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται και απωθητικά για τους αγρότες.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα




 

Exit mobile version