NemeaPress

Συνάντηση του Δημάρχου Νεμέας με τον ΥπΑΑΤ Σπήλιο Λιβανό

Την Τετάρτη 8/4/2021  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κο Λιβανό Σπήλιο και τον Υφυπουργό κο Οικονόμου, στην οποία παρευρέθηκαν η βουλευτής Ν. Κορινθίας , κα Σούκουλη Μ. , o Δήμαρχος Νεμέας κος Φρούσιος Κ. και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Νεμέας κος Μπεξής Ι.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Νεμέας.



 

Σε ερώτημα ,που αφορούσε το θέμα της Απόσταξης Κρίσης και του Πράσινου Τρύγου, η απάντηση που δόθηκε  ήταν πως θα γίνει προσπάθεια η αντιμετώπιση να είναι παρόμοια με τις δράσεις του 2020.

Τέθηκε επίσης το θέμα με τις νέες άδειες φυτεύσεων και το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους δασικούς χάρτες. Από τη μια πλευρά δόθηκε παράταση 6 μηνών, όμως η παράταση από μόνη της δε λύνει προβλήματα.

Στις προτάσεις που έγιναν:

1.για εξαιρέσεις  περιοχών που βρίσκονται ήδη δηλωμένες στο αμπελουργικό και ελαιοκομικό μητρώο

2.για οικονομική ελάφρυνση των ενδιαφερομένων στις ενστάσεις

3. κατοχύρωση ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τους αγρότες και κάποιες άλλες οριζόντιες παρεμβάσεις που θ’ αλαφρύνουν το ισχύον πλαίσιο, το Υπουργείο δεσμεύτηκε πως πάνω σ’ όλα αυτά τα θέματα ρίχνει το βάρος και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Τέλος για την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας, ένα θέμα που ξεκίνησε ο Δήμος Νεμέας την περασμένη χρονιά κινητοποιώντας και άλλους Δήμους αλλά παράλληλα και τους Βουλευτές του Νομού Κορινθίας, ο Υπουργός μας ενημέρωσε πως η σταφίδα θα μπει στις καλλιέργειες που χρήζουν χρηματοδότηση αναδιάρθρωσης.

Πλέον τα προβλήματα των αγροτών διογκώνονται και αναμένουμε όλοι, επαγρυπνώντας και προσδοκώντας τα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ




 

Exit mobile version