NemeaPress

Covid-free wallet: Πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτοπροσωπίας στο κινητό – Oδηγίες ενεργοποίησης της εφαρμογής -VIDEO

Διαθέσιμη είναι από σήμερα στις πλατφόρμες iOS και Android η εφαρμογή covid-free GR wallet όπου αναρτώνται εκτός από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Στόχος της πρωτοβουλίας των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη είναι η σημαντική διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών κορονοϊού.




Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρει ότι «η αστυνομική ταυτότητα ξεκινά το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή. Από σήμερα μπορείτε να αποθηκεύετε το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας στο κινητό σας τηλέφωνο εύκολα και με ασφάλεια», επισυνάπτοντας ένα βίντεο με οδηγίες για την εύκολη ενεργοποίηση του πιστοποιητικού:

Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας περιέχει στοιχεία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης και φωτογραφία. Συνεπώς, οπουδήποτε απαιτείται έλεγχος πιστοποιητικού κορονοϊού κατά την είσοδο, οι πολίτες μπορούν, πλέον, αντί της ταυτότητάς τους να επιδεικνύουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, χωρίς ωστόσο αυτό να επιτρέπεται να σκανάρεται από όποιον διενεργεί τον έλεγχο.

Οδηγίες ενεργοποίησης

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η διαδικασία δημιουργίας και αποθήκευσης του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας είναι απλή.

Σημειώνεται ότι η άντληση των στοιχείων γίνεται από το Μητρώο Αστυνομικών Δελτίων της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που δημιουργείται από το gov.gr λαμβάνει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και QR code.

Πηγή: ertnews.gr




Exit mobile version