NemeaPress

Η «γύμνια» της Περιφέρειας Αττικής δεν μπορεί να κρυφτεί με εκατομμύρια σε εργολάβους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με φωτογραφίες και δελτία τύπου δεν εξασφαλίζονται οι υποδομές και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των όποιων έκτακτων αναγκών

Στο «ίδιο έργο» οι ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι πολίτες της Αττικής βρίσκονται και φέτος, απέναντι στις απαράδεκτες καταστάσεις, που απορρέουν από την πολιτική κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων, που τις κρίσιμες ώρες… όλα τα ρίχνουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες…

Οι εικόνες χάους δεν δημιουργήθηκαν «κατά λάθος»…



 

Χρόνια τώρα βιώνουμε την πολιτική επιλογή στήριξης της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας τους από τη μια και τις ιδιωτικοποιήσεις και την  συρρίκνωση όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις υποδομές και την προστασία των λαού απ’ την άλλη.

Οι εργαζόμενοι ξέρουμε πως η Περιφέρεια Αττικής:

Οι ευθύνες των επιλογών της Περιφερειακής Αρχής δεν μπορεί να κρυφτούν πίσω από τις τεράστιες ευθύνες των «ιδιοκτητών» των αυτοκινητοδρόμων και του κατακερματισμού των αρμοδιοτήτων. Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι και συνδιαχειριστές, γιατί το αστικό κράτος που στηρίζουν λειτουργεί με γνώμονα  την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στις υποδομές, στις κατασκευές, στην ενέργεια, κλπ. Αυτό αποδεικνύεται και από τους μεγάλους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής που έκλεισαν από τη χιονόπτωση, από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και τους ταλαιπωρημένους πολίτες στη Μεσογείων, στη Κατεχάκη, στη Λ. Μαραθώνος κ.λπ. Το «μπαλάκι» των ευθυνών δεν μπορεί να κρύψει την συνευθύνη των πολιτικών επιλογών τους, που δημιουργούν αυτοκινητοδρόμους χρυσοπληρωμένους από το λαό, με εγγυημένα κέρδη, σαν την «Αττική οδό», που άφησε στο έλεος χιλιάδες ανθρώπους.

Οι εργαζόμενοι απέναντι σε αυτή την κατάσταση παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε:

Σε αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τη φωνή μας με αγωνιζόμενους φορείς, που στέκονται απέναντι στη πολιτική κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών και διεκδικούν μέτρα για να σταματήσουμε να είμαστε «αναλώσιμοι», για να ζούμε ζωή με δικαιώματα.

Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τα Σωματεία και τους φορείς που οργανώνουν την αγωνιστική υποδοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην Αθήνα εργατικά σωματεία και φορείς του Δήμου Πάτρας, ο Δήμος και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας  το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ




Exit mobile version