NemeaPress

Στα Τρίκαλα Κορινθίας ο τελευταίος φετινός σταθμός του Peloponnese Food Stories

Στην ορεινή Κορινθία ολοκληρώνεται το φετινό γαστρονομικό ταξίδι που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η δράση μεταφέρεται στα Τρίκαλα Κορινθίας όπου μεθαύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν χώρα η κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκδηλώσεις  του ταξιδιού αυτού -που ξεκίνησε από την Αρεόπολη στη Λακωνία και συνεχίστηκε στην Κορώνη στη Μεσσηνία, στο Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία και στο Τολό στην Αργολίδα.



 

Η γαστρονομική αυτή εμπειρία περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά.

Στόχος της είναι αφ’ ενός η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού, με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους και αφ’ ετέρου η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος, με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία.

Συγχρόνως, προωθείται η επιμόρφωση του κοινού, για την τοπική γαστρονομία, η εμπορική επικοινωνία, μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το Επιμελητήριο Κορινθίας,  την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου LTO και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Το πρόγραμμα της μεθαυριανής εκδήλωσης, όπως και τους συντελεστές της, μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Πρόγραμμα Peloponnese Food Stories




 

Exit mobile version