NemeaPress

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ανοίγει η πλατφόρμα – Κριτήρια, Προϋποθέσεις

Από σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», μέσω του οποίο επιδοτείται σε ποσοστό έως 60% η αντικατάσταση ηλεκτρικού από ηλιακό θερμοσίφωνα.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα υποβάλλονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), ή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος https://allazothermosifona.gov.gr.



 

Το πρόγραμμα
Από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» πρόκειται να επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος. Παράλληλα, θα υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού, κατά περίπου 65%.

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται. Οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες θα πρέπει:

Προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις ένταξης ωφελούμενων στο πρόγραμμα έχουν ως εξής:

Κριτήρια κατάταξης
Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων:




Exit mobile version