NemeaPress

Έρχεται το «112» της Εφορίας για τους οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί

Έρχεται το “112” της Εφορίας για τους οφειλέτες. Πρόκειται για το νέο σύστημα  ηλεκτρονικού συναγερμού το οποίο αναμένεται να ενεργοποιήσει η ΑΑΔΕ τον Σεπτέμβριο για τους οφειλέτες,  και σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της  Αρχής προβλέπονται  μεταξύ άλλων τα εξής:

Α. Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης  των οφειλετών:



 

Αυτό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο και θα αφορά τους οφειλέτες που κινδυνεύουν να χάσουν τις ρυθμίσεις τους. Ο μηχανισμός αυτός θα στέλνει μήνυμα σε κάθε φορολογούμενο που έχει ενεργή ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών και “ξεχνάει” να καταβάλει τη δόση της ρύθμισης προκειμένου να την πληρώσει. Παράλληλα ο οφειλέτης θα ενημερώνεται  για τις συνέπειες που θα έχει εάν χάνει τη ρύθμιση.

Συνεπώς ο ” συναγερμός ” της Εφορίας θα λειτουργεί στις παρακάτω περιπτώσεις οφειλετών:

Β. Ποιες είναι οι συνέπειες της απώλειας της ρύθμισης 
Ο οφειλέτης θα ενημερώνεται μέσω μηνύματος για τις συνέπειες που θα έχει όταν χάνει τη ρύθμιση. Οι συνέπειες αυτές είναι οι παρακάτω:

Σημειώνεται δε πως  η Αρχή σχεδιάζει το  σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των οφειλετών επειδή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές  προς το Δημόσιο διαμορφώνονται στα 105 δισεκατομμύρια ευρώ και περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς  με την Εφορία.

enikonomia.gr




Exit mobile version