NemeaPress

Με σημαντική συμμετοχή η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΕ, στο Ναύπλιο

Με σημαντική συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΕ, στο Ναύπλιο, στα γραφεία του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου.

Το υπό συζήτηση στη Βουλή φορολογικό νομοσχέδιο κυριάρχησε στη συζήτηση, καθώς το σύνολο των συναδέλφων θεωρεί ότι θα αποτελέσει αιτία για νέο κύμα κλεισίματος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και φτωχοποίησης των ιδιοκτητών τους. Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Πελοπόννησο αγανακτούν με τη συμπερίληψη του εμπορίου στον «αντικειμενικό» τρόπο φορολόγησης, μιας και λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχει πλήρως υπαχθεί στους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς διασταύρωσης του συνόλου της οικονομικής του δραστηριότητας και υπόκειται ήδη σε αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους. Συνεπώς είναι αποδεκτό από όλους, ακόμα και από την Πολιτεία που δεν το συμπεριλαμβάνει στα επιρρεπή προς φοροδιαφυγή επαγγέλματα, ότι το εμπόριο πρέπει να εξαιρεθεί ρητά από τις προβλέψεις του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου.

Το συγκεκριμένο θέμα δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν οι Αντιπρόσωποι της ΠΟΕΕ με τους καλεσμένους βουλευτές της Αργολίδας, συγκεκριμένα με το βουλευτή κύριο Γιώργο Γαβρήλο, ο οποίος είναι και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ιδίως με τον Πρόεδρο κύριο Φώτη Δαμούλο του οποίου η παρέμβαση στη Συνέλευση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική λόγω της εμπεριστατωμένης θέσης που εξέφρασε και τον Πρόεδρο του Εμπορικού τμήματος κύριο Θόδωρο Παπαθανασίου.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να αποστείλει υπόμνημα προς όλους τους βουλευτές της Πελοποννήσου, με το οποίο να αναδεικνύει τον άδικο προς τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις χαρακτήρα του νομοσχεδίου και να τους ζητά να εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους τους ως έχουν καθήκον, μη επιτρέποντας την ψήφιση του νομοσχεδίου  ως έχει. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΟΕΕ στις διαμαρτυρίες που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, υπό την ΕΣΕΕ.

Πέραν των ανωτέρω η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε με σειρά άλλων θεμάτων τα κύρια εκ των οποίων ήταν:

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΕΕ τιμήθηκε τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Ναυπλίου ο απελθών Πρόεδρος του ΕΣ Ναυπλίου και Γραμματέας της ΠΟΕΕ κύριος Κώστας Βερδελής. Οι υπηρεσίες που προσέφερε στον εμπορικό κόσμο του Ναυπλίου και της Πελοποννήσου, αναγνωρίστηκαν από τους συναδέλφους. Η τιμητική αυτή εκδήλωση έγινε παρουσία και των προηγούμενων Προέδρων του ΕΣ Ναυπλίου κυρίων Αργυρόπουλου και Παϊβανά.

Τέλος η Διοίκηση και όλοι οι αντιπρόσωποι της ΠΟΕΕ συνεχάρηκαν για την εκλογή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου και τη νέα Πρόεδρο κυρία Πετρούλα Παπαδοπούλου και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.




 

Exit mobile version