NemeaPress

Υπερψήφιση Πρότασης Κουτσούλη για τη μη εφαρμογή των προωθούμενων αλλαγών στο δικαστικό χάρτη

Δημήτρη Κουτσούλη

Με ευρεία πλειοψηφία απόφαση Πε.Συ Πελοποννήσου για το νέο Δικαστικό Χάρτη

Στην επικαιρότητα και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο, έρχεται και πάλι το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη, ο οποίος τείνει να συμβάλει σημαντικά στην ερημοποίηση περιοχών. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής» Δημήτρη Κουτσούλη, και μετά από την συγκέντρωση υπογραφών, το Πε.Συ Πελοποννήσου, στην τελευταία του συνεδρίαση στις 20 Μαρτίου, εξέδωσε απόφαση, με ευρεία πλειοψηφία, ώστε να μην εφαρμοστούν οι προωθούμενες αλλαγές στον δικαστικό χάρτη. Ειδικότερα, την πρόταση Κουτσούλη, υπερψήφισαν οι 43 εκ των 45 μελών του συμβουλίου. Μειοψήφισαν οι 2 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η απόφαση αυτή, έρχεται να συνδράμει και να ενισχύσει τις αντίστοιχα ομόφωνες αποφάσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικηγορικών Συλλόγων οι οποίοι μάλιστα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Πάγιο αίτημα η αλλαγές με άξονα τους θεσμικούς όρους και όχι με τους οικονομικούς όπως αυτή πηγάζουν από την καθοδήγηση της παγκόσμιας τράπεζας.

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούλης επικεντρώθηκε στα γεγονότα όπως αυτά έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Ειδικότερα αναφέρθηκε:




Exit mobile version