NemeaPress

Η Νεμέα μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα

Σε αυτές τις εκλογές και με αφορμή το νέο εκλογικό νόμο με την απλή αναλογική παρατηρείται ένα κύμα ανανέωσης σε πολλές περιοχές της Κορινθίας. Η εποχή των μεγάλων πλειοψηφιών στα Δημοτικά συμβούλια θα αποτελέσουν παρελθόν και νέα πρόσωπα έρχονται στο προσκήνιο.



Ακόμη και Δήμαρχοι με δυο και τρεις θητείες στην “πλάτη” τους αποφάσισαν να πάνε σε ανανέωση των προσώπων στους συνδυασμούς τους αντιλαμβανόμενοι το αίτημα των καιρών. Η Κορινθία πρέπει να προχωρήσει και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο κλείνοντας τον κύκλο του παρελθόντος.

Η πρόταση προς τα εμπρός έρχεται από το συνδυασμό του Απόστολου Καραχοντζίτη ο οποίος ηγείται μιας ομάδας νέων ανθρώπων που αν κρίνουμε από το πρόγραμμά τους έχουν πράγματι αγάπη για τον τόπο τους, έχουν καινοτόμο σχέδιο και θέλουν να “παντρέψουν” το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε και τους υπόλοιπους υποψήφιους που κάνουν τον αγώνα τους αλλά έχουμε την άποψη ότι η περιοχή της Νεμέας χρειάζεται να κοιτάξει κατάματα το παρόν και το μέλλον. Και αυτό το μέλλον δεν μπορεί να έρθει με επιλογές του παρελθόντος. Είναι το αίτημα των καιρών.

Έχουμε την άποψη ότι η Νεμέα έχει ανάγκη να ανοίξει έναν νέο κύκλο που μπορεί να καθοδηγείται από την εκμετάλλευση ενός πανίσχυρου brand-name που έχει εδραιωθεί από το κρασί της.

Θα πρέπει όμως να καταφέρει η Νεμέα να επωφεληθεί επίσης από το φυσικό της πλούτο (τουρισμός), από τις νέες τεχνολογίες (έξυπνη πόλη), αλλά και την ίδια της την παράδοση.

Στις εκλογές αυτές η διαφορά ανάμεσα στους συνδυασμούς κρύβεται στα πρόσωπα και στα προγράμματα των συνδυασμών.

Από τη μία πλευρά έχουμε νέα πρόσωπα και ένα πρόγραμμα καινοτόμο και κοστολογημένο. Από την άλλη πλευρά έχουμε πρόσωπα χωρίς κάτι νέο στο σχεδιασμό τους που κρίθηκαν ήδη για τις προσπάθειες τους στο παρελθόν.

Άλλοι ως υποψήφιοι και άλλοι ως πρώην Δήμαρχοι. Ποιο είναι το καινούριο που κομίζουν πλέον;

Η Νεμέα βρίσκεται στο εξής δίλημμα.. 

Μια πρώτη απάντηση θα έχουμε την Κυριακή το βράδυ.

isthmos.gr



Exit mobile version