Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 6 Αυγούστου σε Πάτρα, Ναύπλιο και Κόρινθο
Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τον Αύγουστο του 1945, όταν οι ΗΠΑ με τη ρίψη ατομικών βομβών εξαφάνισαν από προσώπου γης εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, διοργανώνουν επιτροπές ειρήνης και σωματεία και μαζικοί φορείς, σημειώνοντας πως οκτώ δεκαετίες μετά, η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου και ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος παραμένει ανοιχτή και οξυμένη.
Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας καλεί στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την εγκληματική ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 21.00 στο Θεατράκι της Ιχθυόσκαλας.
Κινητοποίηση προγραμματίζεται την Τετάρτη 6/8 και στο Ναύπλιο, στην πλατεία Φιλελλήνων, στις 18:30, στην οποία καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.
Στην Κόρινθο, συγκέντρωση θα γίνει στις 20:00 στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία απευθύνει κάλεσμα ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας.
Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα αιτήματα για:
- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
- Να κλείσουν όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
- Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα – να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές και η παραγωγή κάθε είδους όπλων μαζικής καταστροφής
- Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ, να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα απο τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
- Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
- Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του».