Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται τριήμερο κύμα ψύχους – Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέποντας εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στις οποίες θα βυθιστεί η χώρα τα επόμενα 24ωρα.

Αναλυτικότερα, σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα το απόγευμα (11/01) στη χώρα μας με έντονο κύμα ψύχους, ισχυρούς βόρειους ανέμους και στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας κυρίως Ελλάδας χιονοπτώσεις.

Πολύ χαμηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (14/01). Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, θα σημειώνεται τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.

Πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (12/01).

Πού θα χιονίσει
Στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας
Από τη νύχτα σε πεδινές περιοχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Σερρών και Χαλκιδικής, τα ανατολικά τμήματα της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σποράδες)
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας (κυρίως στα ανατολικά τμήματά της) και τα ορεινά – ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης
Οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν, πριν το μεσημέρι της Δευτέρας (12-01-26) στα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των ορεινών – ημιορεινών της Κρήτης όπου θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τρίτης (13-01-26).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr). Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σημειώνεται πως η αλλαγή του καιρού θα είναι εμφανής από σήμερα, Κυριακή (11/1), ξεκινώντας με θυελλώδεις βοριάδες και «βουτιά» της θερμοκρασίας.

Χιονοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές, από τη Σκύρο έως την Εύβοια, ενώ η πιο κρύα ημέρα θα είναι η Δευτέρα, με ισχυρό παγετό και μέγιστες θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου ακόμη και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, δεν αποκλείονται και ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο επίκεντρο θα βρεθούν περιοχές της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και νησιά του Αιγαίου, όπως η Λήμνος, η Σκύρος, η Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Θάσος και η Σαμοθράκη.