Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η χαρά δεν κρύβεται, δεν περιγράφεται, δεν λέγεται

Μαρία Στρίγκου

Χτες ανακοινώθηκαν τα ποσά του power pass.
Τι ήταν αυτό Παναγία μου; Δεν πίστευα στα μάτια μου. Τόσα χρήματα δεν ξέρω τι να τα κάνω.

Σκέφτηκα το ένα, σκέφτηκα το άλλο και τελικά βρήκα την καλύτερη ιδέα. Θα πάω διακοπές.



 

Θα ξεκινήσω πρωί με το μετρό απ’ το λαϊκό Μπραχάμι και θα πάω Κηφισιά. Εισιτήριο 1.20 και θα με φτάσει για μετρό και ηλεκτρικό. Θα κατέβω στην πλατεία, θα περιπλανηθώ στα μαγαζιά, κόστος 0 ευρώ, κάποια στιγμή θα καθίσω βρε σ’ ένα καφέ, έχει και ζέστη, κορακιάζεις απ’ το περπάτημα, θα τον πιώ τον φρέντο καπουτσίνο μου, μαζί με το νεράκι του κόστος 4.10. Μα, επειδή τα ταξίδια ανοίγουν την όρεξη θέλω να φάω και κάτι που το λιμπίστηκα, ας πάρω μια ομελέτα αδερφέ, λεφτά υπάρχουν και το πρωινό είναι το χρησιμότερο γεύμα της ημέρας.

Κόστος 8.20 Κι επειδή είμαι και large τύπος κι επειδή δεν θέλω να με πούνε φτωχάλα, θ’ αφήσω και μπουρμπουάρ στο παιδί 20 ολόκληρα λεπτά. Σύνολο κραιπάλης 15 ευρουλάκια.
Εμ δεν θα ξεχειμωνιάσω στο μαγαζί όμως, ας κάνω μια βολτίτσα ακόμα να ξεμουδιάσω, να δω τις βιτρίνες ξελιγωμένη, οι τιμές μοιάζουν εξωπραγματικές ακόμα και για έναν ευννοημένο από το κράτος σαν εμένα. Τι άνθρωποι ψωνίζουν από εκείνα τα καταστήματα Θεέ μου; Πού τα βρίσκουν τόσα λεφτά; Πόσο power pass αναλογούσε σ’ αυτούς άραγε;

Μια απογοήτευση την πήρα αλλά είπα να μην το βάλω κάτω, μην αφήσω την πίκρα να με πνίξει, ας φάω ένα παγωτάκι να γλυκαθώ. Μα όχι ένα οποιδήποτε παγωτό, ένα χορταστικό και πλούσιο με όλα τα καλούδια του επάνω, μπισκότα, σαντιγές, ξηροκάρπια, βύσσινα, γκοφρέτες, όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.
Κόστος 12 ευρώ. Όμως, το φχαριστήθηκα.

Η ώρα περνούσε και μυρωδιές ψημένου κρέατος πλανιόταν στην ατμόσφαιρα. Αναδύθηκε η κλασική ανάγκη που λίγο πολύ τη νιώθουμε όλοι, μετά το γλυκό θες κάτι αλμυρό και το αντίθετο.
Βάζω το χέρι στην τσέπη τι να δω; Εάν αφαιρούσα το εισιτήριο της επιστροφής, κόστος 1.20 τα υπόλοιπα χρήματα που μου μένανε ήταν δύο ολόκληρα ευρώ. Τρελή χαρά, με αυτά τα χρήματα μπορούσα να γλείψω ένα κοκκαλάκι, τρεις τηγανητές πατάτες και μια σταγόνα κέτσαπ.
Η ώρα ήταν 13.25 και οι υπέροχες διακοπές μου στην εξωτική Κηφισιά έφταναν στο τέλος τους. Με σκυμμένο το κεφάλι κατευθύνθηκα προς τον ηλεκτρικό.
Power pass : 27 ευρώ.
*
Μέσα στα μούτρα μας, μας κοροϊδεύει ο ηγέτης. Μέσα στα μούτρα μας και εντελώς ξεδιάντροπα.
ΤΨΡΜ εμ τώρα χρειάζεται να το πεις.

Σημείωση: Η Μαρία Στρίγκου
Δουλεύει στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας”1990 έως σήμερα
Σπούδασε Counseling psychology στο Middlesex University