Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αύριο η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού

Μετά την ανάρτηση των ονομάτων των κληρωθέντων δικαιούχων και των καταλόγων των συμβεβλημένων επιχειρήσεων για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, οι δικαιούχοι μπορούν από αύριο να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία για να παραλάβουν τα δελτία τους.



Η κλήρωση ανάδειξης των δικαιούχων για τον κοινωνικό-ιαματικό τουρισμό, για το εκδρομικό πρόγραμμα, τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και τα δωρεάν βιβλία ολοκληρώθηκε και πλέον οι δικαιούχοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

– Να κάνουν έγκαιρα κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, το οποίο πρέπει να τους στείλει απαραιτήτως την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

– Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου», η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ, από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

Μετά την καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου σε οποιοδήποτε ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους. Η παραλαβή των δελτίων μπορεί να γίνει και την ίδια ημέρα με την ηλεκτρονική κράτηση δωματίου, αρκεί να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση των σχετικών στοιχείων (καταχώρηση κράτησης δωματίου).

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δελτίων κοινωνικού τουρισμού είναι η 31η Αυγούστου 2018. Για τα υπόλοιπα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.