Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη από τους αγροκτηνοτρόφους στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Τρίπολη (ΦΩΤΟ)

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από κάλεσμά της, στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.



Νωρίτερα έγινε προσυγκέντρωση στο σταθμό του ΟΣΕ στην Τρίπολη και στη συνέχεια οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι με συνθήματα, πορεύτηκαν στους δρόμους της Τρίπολης, καταλήγοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη. Στη διάρκειά της, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την προϊσταμένη του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία μετέφερε τα αιτήματά τους στο γραμματέα του Οργανισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ θα οριστεί και συνάντηση στο επόμενο διάστημα,  με τον κ. Γιάννη Τσιρώνη, αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Κύριο πρόβλημα είναι το χαράτσι που έχει επιβάλει η Περιφέρεια για τους βοσκότοπους.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για δεκαήμερο πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης με στόχο να αναδειχτούν τα προβλήματα και να διεκδικηθεί η ικανοποίηση των δίκαιων και ουσιαστικών αιτημάτων επιβίωσης που έχουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.