Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Κορυδαλλό η 46χρονη ανεπάγγελτος που εξαπατούσε υπερχρεωμένους πολίτες

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε, μετά την απολογία της, η 46χρονη «μαϊμού» δικηγόρος η οποία υποσχόμενη λύσεις στα οικονομικά τους προβλήματα και όχι μόνο, είχε αποσπάσει πλέον των 2.250.000 ευρώ από τα θύματά της. 
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί η ανεπάγγελτος, «μαϊμού» δικηγόρος δρούσε από το 2013 μαζί με ένα ολόκληρο κύκλωμα. Μεταξύ των ανθρώπων του κυκλώματος ήταν ο σύζυγός της (ο οποίος εμφανιζόταν ως υψηλόβαθμος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού), ένας επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μία γυναίκα που τη συνόδευε παντού και οπλοφορούσε, υποδυόμενη τη σωματοφύλακά της.

Η υποδυόταν τη μεγαλοδικηγόρο και υποσχόταν στα θύματά της ότι «θα λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά τους». Εμφανιζόταν ως ειδήμονας σε ζητήματα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, των «κόκκινων» δανείων, ενώ στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου και της ναυτιλίας.

Έλεγε στα θύματά της ότι είχε μεγάλες διασυνδέσεις και σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες, ενώ συνεργαζόταν με υπαρκτούς δικηγόρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, ο ανακριτής και ο εισαγγελέας επέβαλαν περιοριστικούς όρους σε 3 ακόμη άτομα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα στον σύζυγό της, στον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ και στην δήθεν σωματοφύλακα της 46χρονης.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η 46χρονη οφείλει πάνω από 1.000.000 για τον περσινό ΕΝΦΙΑ, λόγω των δεκάδων ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της από θύματά της.

lawandorder.gr