Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να βρίζουν τη Γερμανία στα πληκτρολόγια

Βασίλης Βιλιάρδος

Γνωρίζοντας πως τα μνημόνια παράγουν μαζικά ανέργους, φτώχεια, οδύνη, καθώς επίσης εξαθλιωμένους υποψήφιους για τις φυλακές, ο κατήφορος θα συνεχιστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση – αν και το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει, αφού είναι η μοναδική που έχει σχέδιο, κατεύθυνση, πυξίδα, εξυπηρετεί καλύτερα την πρωσική Γερμανία και έχει ως μέντορα της έναν πανούργο κακοποιό χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς και χωρίς συναίσθηση των εγκλημάτων που διαπράττει, θεωρώντας πως ο σκοπός του αγιάζει τα μέσα του, όπως τεκμηριώνεται ξεκάθαρα από όλες τις πράξεις του. 
Στο τέλος δεν θα έχει απομείνει τίποτα από την ιδιωτική και δημόσια περιουσία των Ελλήνων, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν να παρακολουθούν τους αγώνες του ποδοσφαίρου ή τις ανόητες συζητήσεις των πολιτικών στην τηλεόραση – «σκοτώνοντας» κυριολεκτικά το χρόνο τους και βρίζοντας μονότονα τη Γερμανία στα πληκτρολόγια.

Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία πως θα «αποχαιρετίσουν» για πάντα τους αξιοπρεπείς μισθούς και τις συντάξεις, μετατρεπόμενοι σε εσαεί μίζερους ζητιάνους – στο όνειδος της Ευρώπης, η οποία δεν θα χάνει καμία ευκαιρία να τους εξευτελίζει όσο περισσότερο μπορεί, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να την ενοχοποιούν για να δικαιολογούν την παθολογική τους στάση. Την ίδια στιγμή τώρα που τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό χρέος θα αυξάνονται, παρά το ότι θα πουλιούνται τα πάντα σε τιμές περιπτέρου, οι Έλληνες, εντός ή εκτός των φυλακών, θα συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον – φοβούμενοι τις συνέπειες της αντίδρασης τους στην καθημερινότητα τους, την έξοδο από το ευρώ, μην τους λείψει η βενζίνη, τη σκιά τους ή οτιδήποτε άλλο.

Εάν τώρα έβγαιναν 2.000.000 άνθρωποι στους δρόμους ή εάν απείχαν όλοι από τους χώρους εργασίας τους για μερικές ημέρες, σταματώντας κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή, θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πάντα. Δεν πρόκειται όμως να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά, αντίθετα, οι νομοταγείς Έλληνες θα συνεχίσουν να στηρίζουν με την ανοχή τους την όποια κυβέρνηση – αγωνιώντας για τις αξιολογήσεις που όταν κλείνουν βάζουν έναν ακόμη κρίκο στις αλυσίδες τους και προσποιούμενοι ότι πείθονται από τις συνεχείς της υποσχέσεις περί εξόδου από τα μνημόνια ή αντιμέτρων, όταν τοποθετούνται ήδη τα θεμέλια του διαμελισμού της χώρας τους στη Μακεδονία.

Παράδοξο; Απίστευτο; Παράλογο; Σχιζοφρενές; Τίποτα από όλα αυτά. Πρόκειται απλά για τη δειλία αφελληνισμένων που προτιμούν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, αντί να αγωνισθούν – που δεν ενδιαφέρονται ούτε για την πατρίδα τους, ούτε για τα παιδιά τους που τους μετέφεραν ακόμη και τα χρέη τους, έχοντας δυστυχώς «αλλοτριωθεί» τις τελευταίες δεκαετίες. Εάν τώρα οι «Έλληνες» θέλουν να πιστεύουν ότι, φταίνε οι ίδιοι για την καταστροφή της χώρας τους, κατηγορώντας αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους, καθώς επίσης επιλέγοντας να εγκαταλείψουν το σπίτι τους επειδή μπήκε ένας δεσποτικός διαρρήκτης με τη βοήθεια ενός κακοποιού που οι ίδιοι του άνοιξαν διάπλατα την πόρτα, τότε οι δικές μας απόψεις είναι ασφαλώς περιττές. Καλό καλοκαίρι!

Vassilis Viliardos