Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑΓΡΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερώτηση προέδρου του ΑΚΚΕΛ στο υπουργείο οικονομικών για το ακατάσχετο αγροτικών επιδοτήσεων

Ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Βάκης Τσιομπανίδης μετά από πολύχρονο αγώνα για τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων, με πολλές αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέστειλε χθες ερώτημα στην υφυπουργό οικονομικών κυρία Παπανάτσιου Κατερίνα.Ο Βάκης Τσιομπανίδης ρωτάει αν τον Αύγουστο θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για ακατάσχετο 15.000 ευρώ όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κος Αποστόλου, αλλά και η ίδια είχε δηλώσει πως αποτελεί δίκαιο αίτημα που στην ουσία ισχύει για όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Για την ιστορία το ακατάσχετο 15.000 ευρώ (1250 τον μήνα) ήταν πρόταση του Βάκη Τσιομπανίδη πριν από τρία χρόνια.

Εδώ ολόκληρη η επιστολή Τσιομπανίδη :
Βάκης Τσιομπανίδης
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

υφυπουργό οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου

Αξιότιμη κυρία υφυπουργέ αφορμή αυτής της επιστολής είναι η υπόσχεση για δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού αγροτών, ύψους 15.000 ευρώ. Σας θυμίζω πως ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων είχε υποσχεθεί πάρα πολλές φορές στον αγροτικό κόσμο ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό 15.000 ευρώ, προσδιορίζοντας μάλιστα και τον χρόνο υλοποίησης στις αρχές Αυγούστου.

Εσείς σε συνέντευξη σας είχατε δηλώσει ‘ «το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ που ζητούν οι αγρότες (δηλαδή 1.250 ευρώ για 12 μήνες) είναι το ίδιο ακατάσχετο με αυτό των μισθωτών. Αυτό το εξετάζουμε αν μπορεί να γίνει τεχνικά».

Ως ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ έχουμε δώσει πολλούς αγώνες για το θέμα με αναφορές στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επιστολές στον πρωθυπουργό, στον Άρειο πάγο, στον συνήγορο του πολίτη, τραπεζικό διαμεσολαβητή αλλά και όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Σας ερωτώ ποια είναι η πρόθεση σας ; Τον Αύγουστο θα φέρεται προς ψήφιση νομοσχέδιο περί ακατάσχετου όπως έχει υποσχεθεί ο κύριος Αποστόλου ;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ
Βάκης Τσιομπανίδης