Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις Κατ. Παπακώστα με τους Δημάρχους Βέλου – Βόχας και Νεμέας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, κ. Αννίβα Παπακυριάκο και τον Δήμαρχο Νεμέας, κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή, είχε χθες η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής (Ν.Ε.Ο.) και Βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας της στην Κορινθία.



Η Κατερίνα Παπακώστα συζήτησε με τους Δημάρχους ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδίως για τις αλλαγές που θα επιφέρει η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος μεταρρυθμιστικού προγράμματος «Κλεισθένης Ι». Συζητήθηκαν επιπλέον τοπικά θέματα και κυρίως η έλλειψη υποδομής για την διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απασχολεί έντονα τους δήμους της ευρύτερης περιοχής και τους κατοίκους.

Αναφορικά με την δυνατότητα ανάπτυξης της περιοχής, η επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. ανέπτυξε την πρόταση του κόμματος για την ομοσπονδιοποίηση του Κράτους, όπου οι Περιφέρειες θα έχουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία από το κεντρικό Κράτος. Η περιφερειακή διακυβέρνηση, κατά αυτό τον τρόπο, θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες κάθε περιοχής, τοπικά προβλήματα θα επιλύονται αποτελεσματικότερα.

Τέλος, με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, κ. Παπακυριάκο, η Κατερίνα Παπακώστα συζήτησε επιπροσθέτως τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του παραθαλάσσιου Δήμου, ο οποίος προσελκύει επισκέπτες από το Λεκανοπέδιο. Με τον Δήμαρχο Νεμέας, κ. Καλαντζή, θέμα συζήτησης υπήρξαν και οι τοπικές αμπελοκαλλιέργειες, οι οποίες είναι ύψιστης σημασίας τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία και ζητήματα έργων τοπικής εμβέλειας, τα οποία είναι απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.