Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ζητάμε, την άμεση παραίτηση του Ν. Τόσκα

Επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΕ στις πυρόπληκτες περιοχές

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα προσομοιάζει με πολιτική «μάφια» με αλληλοσυγκάλυψη πολιτικών εγκλημάτων
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας στελεχών της ΛΑ.Ε, αποτελούμενη από τους Ν. Χουντή, Δ. Σπανού, Τ. Μαυρόπουλο, Ν. Σακούτη, Β. Πριμικήρη,  Αλ. Καλύβη  και άλλα τοπικά στελέχη, επισκέφθηκε σήμερα το ΕΚΑΒ και συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Συλλόγου των Εργαζομένων, το Δημαρχείο Ραφήνας – Πικερμίου όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο.  Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, όπου συναντήθηκαν με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και τον Λιμενάρχη Ραφήνας. Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους και πληγέντες της περιοχής.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε, ακολούθως, την παρακάτω δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έξω από τον χώρο του Δημαρχείου:

«Θέλω, καταρχήν, να υπογραμμίσω ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε 84, μέχρις ώρας, νεκρούς και ο Πρωθυπουργός και οι παρατρεχάμενοί του να μας λένε ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι και ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη. Μας κοροϊδεύουνκαι μας εξαπατούν.

Πολιτικά υπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία υπάρχουν και είναι πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση και διαχρονικά το βρώμικοπολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Αποτελεί δείγμα θράσους και απεριόριστου κυνισμού το γεγονός ότι δεν βγαίνει κανένας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες του.

Δυστυχώς, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα λειτουργεί ως ένα αντιδημοκρατικόξενόδουλο καθεστώς, του οποίου η λειτουργία προσομοιάζει με πολιτική “μαφία”, με κόμματα “φαμίλιες”, όπου το ένα συγκαλύπτει τα πολιτικά εγκλήματα του άλλου, μέσα σε έναν βούρκο ενοχής και συνενοχής.

Αν τα δάση ήταν τράπεζες, να είστε βέβαιοι ότι θα είχαν σωθεί.

Αν οι οικισμοί ήταν συμβολαιογραφεία  που κάνανε πλειστηριασμούς, να ξέρετε ότι θα ήταν αδιαπέραστα προφυλαγμένοι.

Αυτήν την ώρα, θα έπρεπε να υπήρχαν παραιτήσεις όλων των αρμόδιων υπουργών και όσων άλλων προσώπων έχουν πολιτική συναρμοδιότητα για τις φωτιές.

Θα έπρεπε όλη η κυβέρνηση να είχε παραιτηθεί, επιδεικνύοντας στοιχειώδη ευαισθησία.

Όμως, υπάρχει παχυδερμία και καρεκλοθηρία.

Ζητάμε, τουλάχιστον, την άμεση παραίτηση του Ν. Τόσκα. Ο Ν. Τόσκας, μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, δεν μπορεί να παραμένει ούτε στιγμή στη θέση του.

Ο Ν. Τόσκας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος μου διότι κόλλαγα αυτοκόλλητα σε κλούβες των ΜΑΤ με το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Αναρωτιέμαι τι δικογραφία θα πρέπει να συνταχθεί σε βάρος του για τις εγκληματικές ευθύνες του στην ανθρωπιστική καταστροφή στο Μάτι και στο Ν. Βουτζά.

Πληροφορούμεθα ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα σε σχέση με την τραγωδία με στόχο την αναζήτηση ευθυνών.

Η Δικαιοσύνη έχει συγκαλύψει πάρα πολλά εγκλήματα και σκάνδαλα μέχρι τώρα.

Αν δούμε ότι τις επόμενες μέρες δεν υπάρχει άμεσο, όπως επιβάλλεται, αποτέλεσμα από τις ενέργειες της Δικαιοσύνης σε σχέση με τις κατηγορίες που πρέπει να απευθυνθούν, τότε είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εμείς μήνυση για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, υπάρχει σε σημαντικό βαθμό πελατειακή ψήφος, όπως στο πολιτικό σύστημα κυριαρχούν πελατειακές σχέσειςμίζες και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα.

Αυτό το κακό πρέπει και ήρθε η ώρα να σταματήσει.

Η χώρα έχει διαλυθεί. Έχει διαλυθεί το κράτος, ενώ τα μόνα που λειτουργούν άψογα είναι τα ΜΑΤ, ο χημικός πόλεμοςκαι η αστυνομική καταστολή των κοινωνικών αγώνων, στα οποία και μόνο διαπρέπει ο κύριος Τόσκας. Έχει διαλυθεί η παραγωγική βάση της χώρας και εξαθλιώνεται η κοινωνία, ενώ θησαυρίζει, μέσα στην κρίση και τη γενική ένδεια, μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία και το πολυεθνικό κεφάλαιο.

Εδώ που έχουμε φτάσει, η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και επαναθεμελίωση. Χρειάζεται θεμελίωση σε νέες βάσεις αρχών, αξιών, εντιμότητας, συνέπειας, αξιοκρατίας, δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή η επαναθεμελίωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι και μας έφεραν στην κρίση, όσοι συνομολόγησαν εγκληματικά μνημόνια της καταστροφής, όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα για να στηρίξουν τράπεζες και τραπεζίτες και όσοι, σήμερα, επαγγέλονται μεταμνημονιακές φαντασιώσεις με πολύ σκληρότερα και χωρίς ημερομηνία λήξης προγράμματα κατεδάφισης, ξεπουλήματος και λεηλασίας.»

Το Γραφείο Τύπου