Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας με την διοίκηση της Enterprise Greece

Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων και των προγραμματισμών που έθεσε εξ αρχής η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, για εξωστρεφείς δράσεις προβολής- προώθησης των προϊόντων της περιοχής και δημιουργίας ευρύτερων συνεργασιών για την τόνωση της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ «Enterprise Greece» στα γραφεία του Οργανισμού



 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Enterprise Greece ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ηλίας Αθαμασίου και ο Γεν. Διευθυντής κ. Μένος Αγγεκλάκης , ενώ από το Επιμελητήριο Κορινθίας ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Σπηλιωτακάρας και ο Διευθυντής της Αναπ6τυξιακής κ. Σωτήρης Κοροβήλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη – επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ιδιαιτέρα στο θέμα των εξαγωγών και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων καθώς και στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές.
Επίσης ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «Πελοπόννησος 2018» και ζήτησε από την Διοίκηση του οργανισμού την τεχνική υποστήριξη της ENTERPRISE GREECE για την διοργάνωση των Β2Β συναντήσεων, καθώς και την συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης.

Τις υπηρεσίες που παρέχει η Enterprise Greece παρουσίασε αναλυτικά ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, καθώς και τα εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέλη του Επιμελητηρίου για προσεγγίσουν νέες αγορές και να εντοπίσουν νέους εταίρους έτσι ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν , το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με την Enterprise Greece, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο και στοχευόμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενημέρωσης και κατάρτισης για τα μέλη του, με σκοπό να αξιοποιήσουν βέλτιστες πρακτικές και να ανταποκριθούν στις νέες τάσεις της αγοράς, προκείμενου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα.