Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στο Ναύπλιο βρίσκεται ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος με την υπερπολυτελή του θαλαμηγό

H υπερπολυτελής θαλαμηγός Τalisman C του Τούρκου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φερίτ Σαχένκ βρίσκεται αρόδο στον κόλπο Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο, Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018.
 

Πρόκειται για το Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος έχει καταπλεύσει στην Αργολική Πρωτεύουσα από το βράδυ της Κυριακής με το κότερό του, το TalismanC. Ο Τούρκος μεγιστάνας έχει προσθέσει στη λίστα των επιχειρήσεών του πέντε ελληνικές μαρίνες. Ο όμιλος Dogus, τον οποίο διευθύνει o Φετίχ Σαχένκ και ο οποίος αποτελείται από 200 εταιρείες με 35.000 εργαζομένους, συμμετέχει σε κοινή εταιρεία με τη Lamda Development με στόχο τις επενδύσεις στον τουρισμό, στην οποία έχει εισφερθεί το 50% της μαρίνας Φλοίσβου που διαχειρίζεται η Lamda ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 έχει εξαγοράσει το 51% της εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη που εκμεταλλεύεται τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και Καλαμάτας.

Ο Φερίτ Σαχένκ είναι κάτοικος Κωνσταντινούπολης παντρεμένος με Αμερικανίδα, με την οποία έχουν ένα γιο. Είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με προσωπική περιουσία πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Forbes» κατατάσσεται στην 395η θέση της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Ο Σαχένκ, μέλος του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ, διευθύνει έναν όμιλο 150 εταιρειών και 30.000 εργαζομένων, τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης της GarantiΒank, της δεύτερης μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Τουρκίας με υποκαταστήματα στη Ρουμανία και στη Μόσχα, τράπεζα η οποία αναδεικνυόταν από το 2000 έως το 2011 ως η καλύτερη τράπεζα στη γείτονα χώρα, σύμφωνα με το περιοδικό «Financial Magazine Euro Μoney».

Επίσης, έχει στην κατοχή του τον όμιλο Dogus, τον οποίο ανέλαβε μετά το θάνατο του πατέρα του το 2001, ο οποίος ελέγχει διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το NTV, το StarTv, το CNBC-eκ.ά. ενώ εκδίδει την τουρκική έκδοση του περιοδικού NationalGeographic και του Vogue.

Επίσης, αντιπροσωπεύει 14 μάρκες αυτοκινήτων ανάμεσα στις οποίες είναι η Lamborghini, η Bugatti, η Porsche, η Bentleyκαι η Audi.

Υπό τον έλεγχό του βρίσκονται τα ξενοδοχεία GrandHyatt, ParkHyattκαι MaritimHotel GrandAzurστην Τουρκία ενώ στον κατασκευαστικό τομέα, έχει αναλάβει τμήμα της κατασκευής της γραμμής 1 του Μετρό της Σόφιας και συμμετέχει στην υλοποίηση του αεροδρομίου στο Κίεβο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ