Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του πρώην Δημάρχου Νεμέας στη ΔΕΗ για το θέμα της τακτοποίησης των γεωτρήσεων

Επιστολή του πρώην Δημάρχου Νεμέας και Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Νεμέας Ευάγγελου Ανδριανάκου προς τον διευθυντή της ΔΕΗ Κορίνθου για το θέμα της τακτοποίησης των γεωτρήσεων αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν να χρεώνονται με μειωμένο ρεύμα (αγροτικό)

Δείτε την επιστολή:
Προς κ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                     4-9-2018
Δερβενακίων 2 και Αγίου Νικολάου
Τ.Κ. 20100 Κόρινθος

Κύριε Διευθυντά,
το τελευταίο διάστημα ζητείται από τη ΔΕΗ, της οποίας προΐστασθε στο νομό Κορινθίας, να προσέλθουν οι αγρότες που κατέχουν γεωτρήσεις και να τακτοποιήσουν τις γεωτρήσεις αυτές, προκειμένου να συνεχίσουν να χρεώνονται με μειωμένο ρεύμα (αγροτικό). Για τη διευθέτηση αυτή υπάρχει και καταληκτική ημερομηνία, ήτοι 30-9-2018.
Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι από την έναρξη της παραπάνω διαδικασίας, παρατηρούνται ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ κι απίστευτη ταλαιπωρία γι’ αυτούς που περιμένουν από το πρωί με το νούμερό τους, ενώ πολλές φορές φεύγουν άπραγοι, αφού δεν έχει έρθει η σειρά τους μέχρι τις 3 το μεσημέρι, που όπως είναι λογικό κλείνει η υπηρεσία σας.
Επιτρέψτε μου κύριε Διευθυντά να χαρακτηρίσω τη διαδικασία τριτοκοσμική, χρονοβόρα και προσβλητική για τους αγρότες του νομού μας και ως εκ τούτου, μ’ όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και τη θέση σας να σας προτείνω: α) να δοθεί παράταση στις δηλώσεις -και β) να σταλούν στελέχη της υπηρεσίας σας σε κάθε Δήμο, προκειμένου να βοηθήσουν τους αγρότες στη διεκπεραίωση και ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας και όπου δεν έχετε ιδιόκτητα γραφεία να ζητήσετε να σας παραχωρήσουν (π.χ. στη Νεμέα έχετε), αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι σεβόμαστε τους αγρότες, τους ανθρώπους που υπό δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη της παραγωγής και της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος, θα παρακαλούσα να υπάρξει η απαραίτητη ευελιξία στα θέματα που προκύπτουν κατά την ανωτέρω διαδικασία και είναι πολλά, σε βαθμό βέβαια που δε θα δημιουργούνται προβλήματα στη ΔΕΗ και τους υπαλλήλους της.

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Ν. Ανδριανάκος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ ΣΕ ΔΕΗ