Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τη γιορτή κρασιού Νεμέας επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Παν. Λαφαζάνη, Θαν. Πετράκο, Δημ. Κόρκα, Σαράντο Αλεξανδρή, Ελευθερία Χριστοπούλου, Μαίρη Ρίσκα και Τάκη Κόλλια επισκέφτηκε την Κυριακή (2/9) τη Νεμέα για την ετήσια γιορτή κρασιού που πραγματοποιείται στην πόλη και την περιοχή.




 

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επισκέφτηκε την Κυριακή το απόγευμα το οινοποιείο του Λαφαζάνη στις Αρχαίες Κλώνες. Στο οινοποιείο τους υποδέχτηκε ο ίδιος ο Σπύρος Λαφαζάνης, οινοποιός και ιδιοκτήτης του Οινοποιείου με την οικογένεια του. Ο Σπύρος Λαφαζάνης, συνονόματος του Παν. Λαφαζάνη, από την Κοκκινιά με καταγωγή από την Μικρά Ασία και με εμπειρία δεκαετιών στο κρασί, ξενάγησε την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε σε όλους τους χώρους του Οινοποιείου του και στη συνέχεια τους κέρασε από το εκλεκτό κρασί και τσίπουρο του, ενώ τους ενημέρωσε για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οινοποιητικός κλάδος στην χώρα μας.

Ο Παν. Λαφαζάνης ευχαρίστησε τον συνεπώνυμο του Σπύρο Λαφαζάνη για την φιλοξενία και την λεπτομερή ξενάγηση. Ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας στην τηλεόραση, εξύμνησε στην κυριολεξία την εξαιρετική δουλειά και το εξαιρετικό κρασί σε πολλές ποικιλίες, που παράγει με μεράκι, κέφι, σκληρή δουλειά και επιστημονική επάρκεια η οινοποιία του Σπύρου Λαφαζάνη, πράγματα που είναι, όπως τόνισε, χαρακτηριστικά της εξαιρετικής προσπάθειας που καταβάλλει όλο ο οινοποιητικός κλάδος στην χώρα μας.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα και καταστροφή του κλάδου τον μνημονιακό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβάλλεται στο κρασί και απαίτησε την άμεση απόσυρση του.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε τους περιορισμούς στην αμπελοκαλλιέργεια και τόνισε ότι απαιτείται η ολόπλευρη στήριξη του κλάδου του κρασιού στην χώρα μας και των εγχώρια παραγόμενων ποτών, ένας παραγωγικός κλάδος που μπορεί να αναζωογονήσει παραγωγικά όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης ζήτησε δραστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγήςτων αγροτικών προϊόντων και ενίσχυση των αγροτοδιατροφικών συμπλεγμάτων στην χώρα ιδιαίτερα για την επώνυμα, ταυτοποιήμενα, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, πράγματα στα οποία η Ελλάδα διαθέτει ανεκτίμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επισκέφτηκε το κτήμα Καραμήτσου σε μια υπέροχη τοποθεσία έξω από τη Νεμέα όπου ο ίδιος ο Λευτέρης Καραμήτσος τους ξενάγησε στο σύγχρονο οινοποιείο του, τους κέρασε από το εξαιρετικό κρασί του και τους εξέθεσε τα προβλήματα της παραγωγής κρασιού αλλά και τις δυνατότητες του.

Ο Παν. Λαφαζάνης ευχαρίστησε τον Λευτέρη Καραμήτσο για την φιλοξενία, εκθείασε το κρασί του και την θαυμάσια προσπάθεια του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε το βράδυ έκανε πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην πόλη της Νεμέας.