Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον Έβρο: Δύο οι Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν

Συναγερμό στον Έβρο, ανάμεσα στα χωριά Φέρρες και Πόρος είχαμε κατά τις πρωινές ώρες όταν σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δύο Τούρκοι (αξιωματικός και υπαξιωματικός) πιθανότατα μέλη περιπόλου- εντοπίστηκαν στο ελληνικό έδαφος.
 

Οι άνδρες της ελληνικής περιπόλου μόλις κατάλαβαν πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες ένας λοχίας και ένας αξιωατικός, ήταν επί Ελληνικού εδάφους θέλησαν να τους ακινητοποιήσουν, όμως εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Οι Τούρκοι βρίσκονται μέχρι τώρα υπό κράτηση από τις Ελληνικές αρχές και εξετάζονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρονται να έχασαν τον προσανατολισμό του. Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για επικοινωνία Ελλάδας- Τουρκίας σε υψηλό επίπεδο ώστε να λήξει αυτό το περιστατικό.

Επιπλέον λόγω της σύλληψης ήδη έχει δοθεί εντολή σε όλες τις Ελληνικές περιπόλους και τα φυλάκια να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, κάτι το οποίο είναι και απόλυτα λογικό καθώς κανείς δεν ξεχνά στον Έβρο την περιπέτεια στην οποία μπήκε η χώρα μας επί έξι σχεδόν μήνες μετά τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών την 1η Μαρτίου.

Σε αναμονή σχετικής ενημέρωσης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού

hellasjournal.com