Τσιομπανίδης: Στην ΔΕΘ ο Τσίπρας έδειξε πως αδιαφορεί εντελώς για τον αγροτικό κόσμο

Ακόμη μια φορά οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ δεν αφορούσαν τους αγρότες, ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πως δεν έχουν αγροτική πολιτική και πως δεν έχουν πρόθεση να ασχοληθούν με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.Τα καρτέλ αλωνίζουν πληρώνοντας όσο θέλουν και όποτε θέλουν, οι τιμές των περισσότερων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα έχουν πέσει κάτω του κόστους παραγωγής.
 

Οι επιδοτήσεις κατάσχονται και φορολογούνται αν και σύμφωνα με ευρωπαϊκό κανονισμό δεν αποτελούν εισόδημα.Οι φορολογία δυσβάστακτη, τέτοια δεν έζησε ο Έλληνας αγρότης ούτε επί οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι ασφαλιστικές εισφορές βαρίδι στον λαιμό των παραγωγών. Το κόστος παραγωγής υψηλότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η γραφειοκρατία απίστευτη όταν για μια απλή βεβαίωση πως είσαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης που προ ΣΥΡΙΖΑ την εκτύπωνες απο την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα χρειάζεσαι 2,5 σακιά χαρτιά, μια εβδομάδα να τρέχεις σε 15 διαφορετικές υπηρεσίες. Στην ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας αφού φρόντισε να ικανοποιήσει το γνωστό σινάφι, αναφέρθηκε και λίγο στους αγρότες, όχι όμως στο σύνολο του αγροτικού κόσμου αλλά σε αυτούς που είναι μέλη σε συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ, σε αυτούς, σε ποσοστό δηλαδή λιγότερο του 14% του αγροτικού κόσμου έταξε κατάργηση του απαράδεκτου τέλους επιτηδεύματος.Αυτά και τίποτα άλλο μιας και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σταδιακά δεν μέτρο για τον αγροτικό κόσμο αλλά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που συμπεριλαμβάνει και τους αγρότες.

Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ασχολείται καν με τον αγροτικό κόσμο, έναν κόσμο που οι μη πολιτικές ή όταν υπήρχαν ήταν αλλοπρόσαλλες, αποδεκάτισαν. Πάνω απο 200.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι επι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγήθηκαν σε αναγκαστική έξοδο απο το επάγγελμα, κοπάδια κάθε μέρα οδηγούνται σε άμεση σφαγή γιατί η κτηνοτροφία έγινε μη βιώσιμη. Δυστυχώς η μη καν αναφορά στα τεράστια προβλήματα του αγροτικού κόσμου δείχνει την αποστροφή της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα της χώρας.

Βάκης Τσιομπανίδης, Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ