Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν 13χρονο κορίτσι που πουλούσε στυλό. Της πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν δικογραφία

Ένα 13χρονο κορίτσι κατόρθωσαν να συλλάβουν οι διωκτικές αρχές στη Ναύπακτο,  σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η είδηση δεν έχει διασταυρωθεί.

Το μικρό κορίτσι πουλούσε στυλό παράνομα, δηλαδή χωρίς να κόβει αποδείξεις.




 

Παρότι κανείς θα περίμενε από ένα φυσιολογικό κράτος, να διερευνηθούν οι αιτίες που οδήγησαν ένα κορίτσι στο να πουλάει στυλό στο δρόμο, αντί να είναι στο σχολείο, οι αρχές της Ναυπάκτου επικέντρωσαν στη φοροδιαφυγή στην οποία είχε επιδοθεί η ανήλικη. Τη συνέλαβαν, της πέρασαν χειροπέδες, την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα και της απήγγειλαν κατηγορίες για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, ενώ κατάφεραν να κατασχέσουν και τα στυλό.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονιών της για παραμέληση ανηλίκου.

Σίγουρα μετά από μία τέτοια επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, οι αποδόσεις του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου θα εκτοξευθούν, ενώ από μόνη της η κίνηση, βοηθά στο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών προς τη χώρα μας.

Είναι ντροπή από μόνο του για μια χώρα να υπάρχουν παιδιά που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην, αντί να βρίσκονται στο σχολείο. Πόσο μάλλον όταν τα συλλαμβάνεις επειδή παρανόμησαν στην προσπάθειά τους.

Πηγή