Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ημερίδα για τον εναλλακτικό τουρισμό στο Λουτράκι

Το «Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προχωρούν σε εξειδικευμένες δράσεις με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, της τοπικής ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.




 

Ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί την απάντηση στα προβλήματα που φέρνει ο μαζικός τουρισμός, αφού βοηθάει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων, στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα πολιτιστικά μνημεία, στη στήριξη αγροτικών περιοχών και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην θεματική ημερίδα: «Εναλλακτικός Τουρισμός», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο.

Οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα συζητηθούν στην ημερίδα είναι:

-Ιαματικός τουρισμός:

Συνδέεται με επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών (π.χ. τη θεραπεία άγχους, τη ψυχοθεραπεία, τη φυσιοθεραπεία, τη χαλάρωση, τη διατροφή, την ομορφιά, κλπ.).

– Αγροτουρισμός και Οινοτουρισμός:

Αναπτύσσεται, όπως υποδηλώνει το όνομα του σε αγροτικές, οινοπαραγωγικές περιοχές και σχετίζεται τα προϊόντα καθώς και με τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτισμικές αξίες μιας περιοχής.

– Θαλάσσιος τουρισμός:

Περιλαμβάνει ένα εύρος δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη θάλασσα.

–Αθλητικός τουρισμός

Συνδέεται με όλες τις μορφές ενεργητικής και παθητικής συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις. Η συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει αθλητικές εκδηλώσεις ή διαγωνισμούς, όπως το γκολφ, τένις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κωπηλασία κλπ. ή απλώς παρακολούθηση αγώνων και τουρνουά.