Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και εντυπωσιασμού άνοιξε χθες βράδυ στον Φλοίσβο τις πύλες της η “Πελοπόννησος 2018”

Χιλιάδες Κορίνθιοι και Πελοποννήσιοι, κατέκλυσαν κάθε γωνία των 4.000 τετραγωνικών μέτρων του εκθεσιακού χώρου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις 200 και πλέον Πελοποννησιακές επιχειρήσεις που εκθέτουν.




 

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Πήγασου, που είδε την πόλη του να ανθίζει και πάλι εμπορικά.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν:

Ο υπουργός Επικρατείς  κος Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης , οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης κκ. Γιώργος Δέδες και Χαράλαμπος Κασίμης, ο δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός, ο δήμαρχος Καλαμάτας κος Νίκας,  ο εκπρόσωπος της ΝΔ κος  Χρήστος Δήμας, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κος Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  κος Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές κκ. Γιώργος Τσόγκας, Γιώργος Ψυχογιός και Μαρία Θελερίτη,  όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Επίσης, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Φώτης Δαμούλος, εκπρόσωποι της MOTOR-OIL και της Βιοχάλκο, οι χορηγοί της έκθεσης και χιλιάδες Κορίνθιοι.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Πιτσάκης, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να κάνει το καθήκον της και να στηρίξει έμπρακτα και δίκαια τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, για να οδηγήσουν την χώρα στην οικονομική λύτρωση.

Ο υπουργός Επικρατείας κος Χριστόφορος Βεναρδάκης, τόνισε ότι η έκθεση “Πελοπόννησος 2018”, μπορεί να γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα, η οποία πρέπει να αλλάξει άμεσα το αναπτυξιακό της μοντέλο και να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, τόνισε την μεγάλη σημασία της έκθεσης για την αγορά της Κορίνθου και την πόλη και επιχειρηματίες της, χαρακτηρίζοντας ως μοναδικό το εγχείρημα του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Τον λόγο πήραν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κος Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής Κορινθίας κ. Δήμας και ο βουλευτής Αργολίδας κος Γιάννης Μανιάτης, όπως επίσης και η πολύ σημαντική Κορίνθια επιχειρηματίας κα. Άννα Κοντονή.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην προοπτική που έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει προσηλωμένο το βλέμμα της στην αειφορία αλλά και την καινοτομία. Χαρακτήρισε σταθμό την έκθεση “Πελοπόννησος 2018”, η οποία ενώνει ολόκληρο τον ιστορικό Μοριά και κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο. Η Πελοπόννησος είπε ο κ.Τατούλης διαμορφώνει μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης τις συνθήκες και τις υποδομές προκειμένου η επιχειρηματικότητα να έχει τις καλύτερες κατά το δυνατόν συνθήκες δράσης και ανάπτυξης.

Αμέσως μετά το κόψιμο της εθιμοτυπικής κορδέλας, οι εκθεσιακοί χώροι πλημμύρισαν επισκέπτες, που δήλωναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της έκθεσης και των επιχειρήσεων που εκθέτουν .

Κάθε ημέρα από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ θα τρέχουν και παράλληλες εκδηλώσεις όλο το τετραήμερο. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την Πελοποννησιακή παραγωγή και τις επιχειρήσεις που οδηγούν την περιφερειακή μας οικονομία.