Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκρίνιες» στη ΝΔ για το νέο σήμα

Δεν έγινε δεκτό μετ’ επαίνων από όλους στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το νέο σήμα του κόμματος, που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της. Οι εσωκομματικές γκρίνιες και οι αντιρρήσεις για το νέο έμβλημα του κόμματος είναι αρκετές και ορατές.




Είναι ενδεικτικό το σημερινό καυστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», με τίτλο στην πρώτη σελίδα: «Πάτε καλά; Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα στο νέο έμβλημα της ΝΔ».

Και στο κείμενο, η διαφωνία για το νέο σήμα της ΝΔ αποτυπώνεται εύγλωττα:

«Άνθρακες ο θησαυρός, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου εμβλήματος της ΝΔ, καθώς σε πάρα πολλούς προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις, υπό την έννοια ότι δεν πρόκειται για τον παραδοσιακό πυρσό της παράταξης, όπως αρχικά είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία, αλλά για ακόμα ένα πιο ακαταλαβίστικο (και χωρίς νόημα σχήμα για τον μέσο ψηφοφόρο) και από το προηγούμενο σήμα που εισήγαγε ο Αντώνης Σαμαράς».

Οι εντάσεις φέρονται να εντοπίζονται κυρίως στην πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, με άτομα του περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού να τις εκφράζουν ακόμα και ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γενικά στα social media το καινούργιο έμβλημα της ΝΔ έδωσε από χθες λαβή για άφθονα χιουμοριστικά σχόλια. Για κάποιους χρήστες θυμίζει “λαβύρινθο”, για άλλους “λογότυπο του ΣΚΑΪ” και για τους πιο ευφάνταστους “τρίγωνα Πανοράματος”!

Το νέο σήμα της ΝΔ σχεδίασε ο εικαστικός Φανούρης Μωραίτης.

Πηγή: sofokleousin.gr