Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Ξεκίνησαν μαθήματα παραδοσιακών χορών

Χορευτική Ομάδα Νεμέας

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε αυτό τον σημαντικό αγώνα διατήρησης της παράδοσης που κάνουμε. Στα τμήματα μας μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας από την προσχολική μέχρι και την τρίτη ηλικία.




 

Παραδίδονται χοροί από όλα τα γεωγραφικά μέρη που υπήρχε και υπάρχει ελληνισμός , από την Θράκη ως την Κρήτη και από τα βάθη της Καππαδοκίας τον Πόντο και την Μικρά Ασία καθώς και λαϊκοί χοροί.

Τα οφέλη της ενασχόλησης με τους παραδοσιακούς χορούς είναι η εκγύμναση του σώματος διασκεδάζοντας, η συμμετοχή σε μια μεγάλη παρέα ,οι γνώσεις σχετικά με μια άλλη ιστορία που δεν γράφετε στα βιβλία και η συμμετοχή σε φεστιβάλ, ανταμώματα και άλλες εκδηλώσεις όπου θα παραβρίσκονται και άλλοι χορευτικοί σύλλογοι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τους χορούς έτσι όπως τους χορεύουν οι ντόπιοι σήμερα.

Όλα αυτά θα μπορέσετε να τα βρείτε στο Φλιάσιο Μέλαθρο (παλαιό δημοτικό) κάθε Κυριακή από τις 5.00 μ.μ. έως τις 7,00 μ.μ. και στο δημοτικό σχολείο Λεοντίου από τις 7,30 μ.μ. έως τις 8,00 μ.μ. υπό την διδασκαλία του Δημήτρη Οικονόμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 618694