Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

10ος Ποδηλατικός Γύρος Οινοποιείων Νεμέας 14/10/2018

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ     09.30 π.μ.    Να είστε εκεί! Για να να μοιράσουμε τα μπλουζάκια (για τα οποία τελική απόφαση αύριο με φωτογραφίες κλπ)  και να μην τα έχουμε στο τέλος, που πρέπει να διασκεδάζουμε!

ΕΚΚΙΝΗΣΗ            10.00 π.μ.

Έξω από το δημαρχείο Νεμέας στον κεντρικό δρόμο ( Ε. Παπακωνσταντίνου).




ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ-ΕΣ

Γράφεστε πρώτα στα σημεία εγγραφής, ώστε να έχετε ήδη τις κάρτες σας όταν θαρθείτε. Οι κάρτες σας θα γράφουν επάνω και το μέγεθος του t-shirt σας, ώστε δίνοντας την κάρτα να παίρνετε το δικό σας. Αν χάσετε την κάρτα (που είναι μέσα σε κονκάρδα κρεμαστή), χάσατε.

Έρχεστε με δικά σας μέσα στη Νεμέα. Να είστε εκεί από τις 09.30, ώστε να μοιράσουμε μπλουζάκια και να ξεκινήσουμε στην ώρα μας, στις 10.00. Θα έχετε μαζί σας ένα καλά ρυθμισμένο ποδήλατο, τουλάχιστον μία σαμπρέλα ( δεν είναι δυνατόν η τεχνική υποστήριξη να έχει όλες τις πιθανές σαμπρέλες, ειδικά με τόσα ποδήλατα) και κράνος, αν αγαπάτε το κεφάλι σας.

Θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη από την εταιρία Selis bike, αλλά με 3 διαδρομές και 300 τόσα άτομα θα είναι προτιμότερο ένα απλό λάστιχο να το φτιάξετε μόνοι-ες σας, ώστε το βανάκι να ασχοληθεί και με ίσως σοβαρότερα περιστατικά. Α, και για να μην παρεξηγούμαστε, η τεχνική υποστήριξη δεν μαζεύει ποδηλάτες-ισσες που κουράστηκαν, επισκευάζει πρόχειρα βλάβες στο βαθμό του δυνατού (πρόπερσι στη Νεμέα δώσαμε λύση σε σπασμένο σαζμάν), ώστε να συνεχίσετε. Έχουμε 3 διαδρομές, μετράτε τις δυνάμεις σας και επιλέγετε, δεν πάτε στη μεσαία αν τα φτύνετε σε 25 χλμ υπολογίζοντας πως θα σας μαζέψει το βαν. Θα το κάνει μόνο σε τραυματισμό.


ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Αν χτυπήσετε πάνω τους, θα σας βγάλουν όλες τις λεπτομέρειες, οινοποιεία, κλίσεις χλμ τη φορά της βόλτας αν ακολουθήσετε με τον κέρσορα κλπ.. Συνοπτικά, όλες περιέχουν τα οινοποιεία της Νεμέας, η μικρή έχει και την Αρχαία Νεμέα η μεσαία Λεόντιο και Γυμνό, όπου επισκεπτόμαστε για πρώτη! φορά το παλιό (δεύτερο) οινοποιείο του Σκούρα, που θα μας περιμένει με τα πολύ μοντέρνα κρασιά του και η μεγάλη τάχει όλα.

Η μικρή     https://ridewithgps.com/routes/28611334  37,1 km, 425 elev

Η μεσαία  https://ridewithgps.com/routes/27926524  43,9 km,  415 elev

Η μεγάλη https://ridewithgps.com/routes/27924460  57,8 km,   656 elev

Όπως πάντα, σημασμένες στο δρόμο στα χρώματά τους για να μη χανόσαστε. Εσείς κάνετε του κεφαλιού σας βεβαίως και μου γκρινιάζουν τα οινοποιεία ότι πλακώνετε μαζεμένοι-ες και μετά υπάρχουν μεγάλα κενά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:      26/9-10/10

EARLY:    26/9- 5/10

LATE:      5/10-10/10

ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΏΝ. Πληροφορίες μόνο στην επιλογή 2, οι άλλες μόνο για εγγραφή.

  1. PPIXELBROTHERSΕρατοσθένους 12, 11635, Στάδιο, 09.00-18.00, κατόπιν συνεννόησης με Βαγγέλη Τασιόπουλο στο 210 7563063.
  2. Ευφρονίου 28, 16121, πίσω από το Κάραβελ, αλλά 09.00-21.00, πάλι κατόπιν τηλ συνεννόησης με Θεμιστοκλή Νικολετόπουλο στα 210 2028561/ 6976556525. Παράκληση: μην τηλεφωνείτε ακατάλληλες ώρες (μετά τις 21.00 ας πούμε), ευχαριστώ.
  3. Βόρεια προάστια, κα Ψυχογιού. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης 17.00-20.30 στο 6973537416.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Παρόλο που το κόστος του φαγητού φέτος είναι κάπως αυξημένο (για να φάμε στη Δερβενακίων και να ευχαριστηθούμε, με τις μουσικές μας) οι τιμές παραμένουν ίδιες. Για ξεροψημένη γουρνοπούλα με πατάτες φούρνου, χορτόπιτα τυρί και σαλάτα και κρασιά κερασμένα από τα οινοποιεία. Για χορτοφάγους έξτρα γίγαντες, χορτόπιτα και κάτι σε ψαρικό, μάλλον πέρκα.

Λεπτομέρειες ινμποξ.

Κλείνουμε 10 χρόνια από τη σύλληψη του cycling4wine στα βουνά της Νεμέας και 9 από τον πρώτο Ποδηλατικό Γύρο Οινοποιείων Νεμέας. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, τα κρασιά είναι θεαματικά καλύτερα, τόσο από τα παλιά όσο και από τα καινούργια οινοποιεία, αποκαλύπτονται σιγά-σιγά τα αμπελοτόπια τη περιοχής με τα ξεχωριστά μικροκλίματα, η Νεμέα αλλάζει και οι οινοκένταυροι τουcycling4wine μαζευόμαστε  για την ετήσια αιρετική γιορτή του κρασιού και της ποδηλασίας στην περιοχή, περισσότερο ενήμεροι από ποτέ, ρωτώντας  για ποικιλίες, αρώματα, παλαίωση…ένα αμιγώς οινόφιλο κοινό πλέον, που αγαπάει και το ποδήλατο. Πίνουμε καλύτερα κρασιά, κάνουμε περισσότερα χιλιόμετρα, και του χρόνου στη 10η επέτειο θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας.

Είμαστε πλέον ανοιχτοί σε περισσότερο κόσμο, με 3 διαδρομές από 30κάτι έως 60κάτι χλμ για όλα σχεδόν τα γούστα, με σήμανση πάντα πάνω στο οδόστρωμα σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να μπορεί να ακολουθεί κανείς τη διαδρομή του στο δικό του ρυθμό χωρίς να χάνεται, με οινοποιεία ανοιχτά ειδικά για μας να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους (που θα μπορούμε επί πλέον να αγοράσουμε σε ειδικές για την περίσταση τιμές και θα μεταφερθούν στο σημείο τερματισμού για διευκόλυνση).

Τα οινοποιεία

ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ.

Κτήμα Παπαϊωάννου.

Ο πατριάρχης της Νεμέας, που την έβγαλε από την αφάνεια στο τέλος του προηγούμενου αιώνα έχει παραδώσει τη σκυτάλη στο γιό του Γιώργο. Αν όμως τον πετύχετε στο Οινοποιείο, θα είναι εμπειρία ζωής. 20 ετικέτες, εμβληματικά κόκκινα και λευκά με γηγενείς ζύμες (που επιφυλάσσουν εκπλήξεις στο σχεδόν άμεσο μέλλον). Ίσως η πλουσιότερη έκφραση του φρούτου του Αγιωγίτικου σε προχωρημένη παλαίωση. Κρασιά που διαρκούν και δοκιμάζουν την υπομονή και επιμονή σου να τα περιμένεις. Το Μικροκλίμα, από πολύ παλιά αμπέλια, είναι κατηγορία μόνο του. Ανακαλύψτε τα χωρίς να μεθύσετε!

Κτήμα Παλυβού.

Άλλο ένα εμβληματικό οινοποιείο. Ο πρώτος διδάξας της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Σοβαρά κόκκινα (Άμμος, Νόημα κλπ) και επιτυχημένα λευκά (Πέτρινες πλαγιές από Μαλαγουζιά – Σαρντονέ) και ροζέ (Βυσσινόκηπος) με χαρακτήρα. Καινούργιο σχετικά το Viognier. Πολύ καλή η κλασσική Νεμέα , αλλά και τα πρίμιουμ ερυθρά. Επιτυχημένο ημίξηρο το La vie en Rose, από Μοσχοφίλερο, από τα χεράκια των θυγατέρων.

Κτήμα Αναγέννηση

Καινούργιο σχετικά οινοποιείο με Νεμεάτη ιδιοκτήτη, με μακρά θητεία στην εστίαση ως σομελιέ αλλά και καλλιτεχνική φλέβα (θα δούμε έργα του, γλυπτά κυρίως, στο οινοποιείο)

Κομψές, ποιοτικές  δουλειές, που συνεχώς βελτιώνονται. Δοκιμάστε το εκ Πέτρας αλλά και το παλαιωμένο Ασσύρτικο βαρέλι.

ΛΕΟΝΤΙΟ

Κτήμα Ράπτη.

Η Ελένη Ράπτη στο οινοποιείο και ο Χρήστος στο φυτώριο αμπέλου. Σοβαρές Νεμέες παλαίωσης, ένας πολύ καλός Κοκκινόβραχος (Cab-Merlot) και πολύ μοντέρνα λευκά με ένα Ασσύρτικο που ώρες-ώρες θυμίζει Σαντορίνη. Α, και δύο αφρώδη, λευκό και ροζέ, που ήδη έχουν κλέψει την καρδιά σας. Και πολύ ωραία η βόλτα ως εκεί.

ΓΥΜΝΟ

Οινοποιείο Σκούρα

Είναι το δεύτερο οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα, ενός από τουςπρωτεργάτες της οινικής αναγέννησης στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την αρχή με δύο πολύ καλά κρασιά, Μέγα Οίνο λευκό και κόκκινο, από το Άργος και στο τρίτο πλέον οινοποιείο υπάρχουν πάνω από 15 ετικέτες. Εξαιρετικές δουλειές σε βαρέλι, μεγάλα κρασιά και class. Θα ανοίξει το κουκλίστικο οινοποιείο στο Γυμνό ειδικά για μας.

ΝΕΜΕΑ

Αμπελώνες Ζαχαριά

Από τα παλαιότερα οινοποιεία, μπορείτε ακόμα να δείτε τις παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές μεγάλου όγκου. Πολλές ετικέτες, η κόκκινη ναυαρχίδα τους προς το παρόν είναι το Μαύρο στον Κυβο, από Αγιωργίτικο, Μερλό και λίγη Μαυροδάφνη, που όμως προσδίδει αρκετή πολυπλοκότητα στο χαρμάνι. Το Καμάρι του Ηλία Ζαχαριά είναι όμως η λευκή Σκλάβα που φέτος είναι εν ου παικτοίς. Άλλες αγάπες η Κυδωνίτσα και η φετεινή μονοποικιλιακή Μαυροδάφνη. Το ροζέ Αγιωργίτικο μην το χάσετε αν έχετε λίγο σοβαρό ρόζ μέσα σας…

Κτήμα Γκόφα.

Καινούργιο σχεδόν οινοποιείο, περάσαμε από την πρώτη χρονιά που άνοιξαν και μας περίμεναν. Νέα παιδιά, μαθαίνουν γρήγορα και είναι και πολύ φιλόξενοι και ανοιχτόμυαλοι, κάνουν φοβερά πάρτυ στο ποτάμι, πίσω από το οινοποιείο και πέρσι  είχαν και την καλύτερη Νεμέα που έφτιαξαν ποτέ. Δοκιμάστε και όλα τα υπόλοιπα και μη φύγετε χωρίς το λευκό Μυθικό Ποταμό από Μαλαγουζιά-Sauvignon Gris…

Κτήμα Νικολάου.

Άλλο ένα γνώριμο, αλλά όχι πολύ παλιό οινοποιείο, που έχει φέτος την καλύτερη Νεμέα του ever. Αλλά να τα δοκιμάσετε όλα. Επίσης φιλόξενοι και σε ωραίο σημείο.

Κτήμα Μπαραφάκα.

Άλλος ένας που το παλεύει χρόνια και πέρσι έκανε τη διαφορά η καινούργια Νεμέα του (Αποκάλυψη). Έχει και Ασσύρτικα Μαλαγουζιές και άλλα, αλλά υποπτεύομαι πως οι ημίξηρες Τρεις Μάγισσες (Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Syrah)  κλέβουν τις περισσότερες καρδιές και φέρνουν μπεζαχτά στο μπαμπά. Θα έχει και φέτος σουβλάκια Χρήστο;

Ζυθοποιία Κάρμα.

Καινούργια προσπάθεια από δύο ψαγμένους συνεταίρους που κάνουν μπύρα και αγαπούν και γνωρίζουν και το κρασί. Περάσαμε πέρσι, την πρώτη χρονιά και είχαμε άριστες εντυπώσεις. Πολύ καλή η Golden, δοκιμάστε και τις καινούργιες

Κτήμα Μπαιρακτάρη.

Παλιός οινοποιός, που ανέβηκε κατηγορία σιγά-σιγά και τελευταία βελτιώθηκε θεαματικά. Η σειρά Μονόλιθος λευκό, κόκκινο, ροζέ είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία της, Νεμέα του 2013 η καλύτερη ever, τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα μόνοι-ς σας στο φιλόξενο κόκκινο οινοποιείο.

Κτήμα Καραμήτσου.

Φρέσκο οινοποιείο και οινοποιοί. Μαθαίνουν γρήγορα όμως, απόδειξη το φρέσκο τους Αγιωργίτικο που έχει εντελώς μοντέρνα δομή και η ροζέ Aphrodite, που χτύπησε κέντρο το συνδυασμό off-dry. Υπάρχουν και Ασσύρτικα και Μαλαγουζιές…και η καλύτερη θέα για την Παναγιά των βράχων απέναντι.

cycling4wine