Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑΡΘΡΑΥΓΕΙΑ

16 Οκτωβρίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Βρήκαμε στο site της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, www.chefsclubofattica.com, το παρακάτω δημοσίευμα που αφορά την 16η Οκτ, και ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, αλλά και λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων. Είχαμε την ευκαιρία να το διασταυρώσουμε τόσο με την κα Έρρικα Κοκκόση (14/10/2018), όσο και με την κα Ευανθία Βοναζούντα μαζί με την κα Joanna Ochniak (15/10/2018), και με τον κ Κωνσταντίνο Μουζάκη (15/10/2018).
«Η Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα, Culinary Judge WACS, Διευθύντρια Τμήματος Γυναικών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», Καθηγήτρια Μαγειρικής Τέχνης ΔΙΕΚ Πειραιά διοργανώνει ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων την 20η Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση αυτή έχει σκοπό να προάγει τη μαγειρική τέχνη κάνοντας την υγιεινή διατροφή διασκεδαστική κι ελκυστική για τα παιδιά. Η παιδική αυτή γιορτή «Healthy Foods for Growing Up» θα λάβει χώρα την 16 Οκτ 2018 στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Τα παιδιά θα μάθουν υγιεινές συνήθειες διατροφής ενώ ταυτόχρονα θα πειραματιστούν και θα διασκεδάσουν μαγειρεύοντας διάφορες συνταγές της διοργανώτριας Chef πάντα με την εποπτεία της ίδιας και της ομάδας της. Επιλεγμένα σχολικά τμήματα που θα λάβουν μέρος στο μαγειρικό αυτό παιχνίδι είναι η Τρίτη (Γ’) Δημοτικού του συγκεκριμένου σχολείου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο διεξαγωγής της εκδήλωσης για την υγιεινή παιδική διατροφή, θα πραγματοποιηθεί συνεχιζόμενη παρουσίαση ξεκινώντας από την βρεφική ηλικία των 6 μηνών και την εισαγωγή των στέρεων τροφών. Πρόκειται για ένα διαφορετικό σεμινάριο που αφορά την πρώτη γνωριμία των βρεφών με το μαγικό κόσμο των τροφών, δίνοντας τις σωστές βάσεις μέσα από τα μάτια διαφόρων επαγγελματιών ειδικών στα θέματα διατροφής. Την συζήτηση θα συντονίζει μια ομάδα επιστημόνων μαιών, ειδικές σε θέματα θηλασμού και καταρτισμένες σε θέματα βρεφικής διατροφής.
Τα θέματα τα οποία θα αναλυθούν είναι:
• Χρόνος έναρξης εισαγωγής στερεών τροφών
• Ημερήσιο διαιτολόγιο
• Διατροφικές ανάγκες του βρέφους
• Τρόποι προσέγγισης της στερεάς τροφής
• Απροθυμία του βρέφους να φάει ή να αποχωριστεί το στήθος
• Εισαγωγή στερεών τροφών και συνεχιζόμενος θηλασμός
• Μέθοδος BLW (Baby Led Weaning)
• Δημιουργία ατομικής τράπεζας γάλακτος κι επιστροφή στην εργασία.
Εισηγήτριες:
1. Φανή Πεχλιβάνη, Μαία- Αντιπρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων- Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μητρικού Θηλασμού.
2. Μαρία Κιούρτη, Μαία- Πρόεδρος Μαιών ΣΕΜΜ- Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Μητρικού Θηλασμού.
3. Ελένη Σερπετίνη, Μαία- Ελεύθερη Επαγγελματίας.
4. Έρρικα Κοκκόση, Μαία- ΜΚΟ.
5. Στέλλα Λεγάκη, Μαία- Κέντρο Υγείας Αμοργού.
Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα δοθεί πλούσια βιβλιογραφία όπως και οι νέες συστάσεις για την εισαγωγή στέρεων τροφών στον 1ο χρόνο ζωής του Υπουργείου Υγείας. Πάνω στο θεωρητικό αυτό κομμάτι, θα δημιουργήσουμε υπέροχες συνταγές βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, δημιουργώντας πιάτα με αγάπη για τα παιδιά μας.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει ανάλογη επίδειξη μαγειρικών τεχνικών από την Executive Chef Ευανθία Βοναζούντα και την ομάδα της. Η μοναδική Νεράιδα Melenia ClownDoctor θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους με τα παιχνίδια και τα μαγικά της κόλπα!
Κοντά μας στην πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση, θα βρίσκεται η Πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων κυρία Joanna Ochniak .
Τόπος: 28ο Δημ. Σχολείο Πειραιά, Σανταρόζα 4, Πειραιάς 18534, Τρίτη 16 Οκτωβρίου, 11:00πμ

Μιχαηλίδης Δημήτριος