Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
 

Η εξέλιξη αποδίδεται στις διαφωνίες του με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο μετά και τη χθεσινή τους κόντρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για έντονο καυγά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές με πολιτική σκοπιμότητα». «Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες», ανέφερε.

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στην διαδρομή τότε πρέπει να κατέβει από το τρένο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές» είπε.

«Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την πποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία».

newsbeast.gr