Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ανάβαση στη Γκιώνα (2510 μ)

Ο ΕΟΣ Κορίνθου, στις 27 με 28 Οκτωβρίου 2018, οργανώνει ανάβαση στο όρος Γκιώνα, με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ.

Πρόκειται για εξόρμηση που απευθύνεται σε περισσότερα μέλη του συλλόγου μας με σκοπό τη γνωριμία με το βουνό, που μπορεί να έχει κάλλιστα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.




Αναχώρηση: το Σάββατο, από τον Άγιο Νικόλαο στις 6.00 πμ, με προορισμό τη Βίνιανη Φωκίδας (550 μ).

Από εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι της χαράδρας του Ρεκά, ανεβαίνουμε μέχρι το καταφύγιο (1750 μ) , όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ω.Π.: 5 – 6  , Β.Δ.: Β

Την επόμενη ημέρα Κυριακή, κάνουμε την ανάβαση στην κορυφή Πυραμίδα (2510 μ) και στη συνέχεια κατάβαση στο χωριό Συκιά από το Λαζόρεμα, θαυμάζοντας τη μεγαλύτερη ορθοπλαγιά των Βαλκανίων.

Ω.Π.: 6 – 7 , Β.Δ.: Β

Επιστροφή για Κόρινθο, έπειτα από στάση για φαγητό ή καφέ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, καπέλο, θερμοεσώρουχα, ζακέτα fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), παντελόνι (και αδιάβροχο), φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, ωτασπίδες.

Προαιρετικά: χάρτης Γκιώνας και πυξίδα ή gps.

 

Κόστος εξόρμησης: 40 Ευρώ για το λεωφορείο και

10 Ευρώ για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Πληροφορίες για τη διαδρομή και δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο έως Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στους αρχηγούς:

Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224 ,

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00).

 

  • Το καταφύγιο έχει κουβέρτες. Μαζί μας μπορούμε να έχουμε ένα λεπτό σεντόνι και μαξιλαροθήκη (ή όποιος θέλει υπνόσακο).
  • Φαγητό ο καθένας φροντίζει μόνος του, με συνεννόηση με τους αρχηγούς για καλύτερο συντονισμό. Το καταφύγιο έχει κουζίνα εξοπλισμένη.
  • Πηγή με νερό υπάρχει δίπλα στο καταφύγιο.
  • Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη αρχηγών.
  • Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ή μέλη συλλόγων που ανήκουν στην ΕΟΟΑ. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.