Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραχήλ Μακρή: Τσίπρας και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ψήφισαν ΟΧΙ στην ποινική δίωξη του Γιάννου για απιστία. Όχι σε ειδικό δικαστήριο για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια

Τώρα παριστάνουν τους αδέκαστους που βάζουν φυλακή. Αν τολμάς Τσίπρα, δώσε ονομαστικά τις ψήφους σας και απόδειξε το αντίθετο

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, συζητήθηκε στην Βουλή σε Ειδική Ημερήσια Διάταξη, η λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και διεξήχθη μυστική ονομαστική ψηφοφορία κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος, άρθρα 153 επ. του Κ.τ.Β. και άρθρα του ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών».



 

Οι βουλευτές, κλήθηκαν να ψηφίσουν σε μυστική από τον λαό ψηφοφορία την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού, κ. Ιωάννη Παπαντωνίου, «για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου (άρθρο 256 Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 263α Π.Κ. και τον Ν.1608/1950) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (σύμφωνα με τον ν. 2331/1995, όπως ισχύει), κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά 240 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην ψηφοδόχο 240 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 236. Άκυρα 4. Λευκό κανένα.

Ειδικότερα, ως προς την απιστία στρεφόμενη κατά του δημοσίου (άρθρο 256 Π.Κ., 263α Π.Κ. και τον ν.1608/1950):

«ΝΑΙ» ψήφισαν 27 Βουλευτές.

«ΟΧΙ» ψήφισαν 205 Βουλευτές.

«ΠΑΡΩΝ» ψήφισε 1 Βουλευτής.

Ως προς τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ν.2331/1995):

«ΝΑΙ» ψήφισαν 32 Βουλευτές.

«ΟΧΙ» ψήφισαν 202 Βουλευτές.

«ΠΑΡΩΝ» ουδείς.

Κατόπιν δηλαδή, του αποτελέσματος της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας, η Βουλή αποφάσισε τη μη άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Παπαντωνίου, λόγω παρέλευσης της προθεσμίας του άρθρου 86 παράγραφος 3 του Συντάγματος και ως προς τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα την παραπομπή των έξι υποθέσεων στον αρμόδιο εισαγγελέα και τη μη άσκηση δίωξης από την ίδια, λόγω αναρμοδιότητάς της.

Αυτοί που θα καταργούσαν τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και θα έστελναν στην δικαιοσύνη και στα ειδικά δικαστήρια όποιους κατέκλεψαν την χώρα, ψηφίζουν την μη άσκηση ποινικής δίωξης και δηλώνουν αναρμόδιοι για την σύσταση ειδικού δικαστηρίου, η οποία προβλέπεται από την διαδικασία λέγοντας ψέματα περί αναρμοδιότητας τους.

Είναι, γιατί κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με συλλήψεις κατά το δοκούν και μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης χρήματος από εγκληματικής ενέργειας που είναι αναπόφευκτο, αφού υπάρχουν τα στοιχεία στην δικαιοσύνη εδώ και 10 χρόνια.

Είναι, γιατί φοβούνται πως στο μέλλον θα βρεθούν στην ίδια θέση με αυτούς.

Αλήθεια, εσύ τι ακριβώς ψήφισες Τσίπρα; Μήπως όχι;

Αν τολμάς, δώσε στην δημοσιότητα τις ψήφους, για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια και να δούμε ποιοι ήταν οι 205 βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ στην ποινική δίωξη του Γιάννου Παπαντωνίου για απιστία κατά του δημοσίου. ΟΧΙ στην παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο για το ξέπλυμα χρήματος από εγκληματικές ενέργειες.

 

Ραχήλ Μακρή

Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

www.metoponikis.gr