Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε Βόρεια Κυνουρία και Ερμιονίδα ο Γιώργος Δέδες

Άμεσες παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των λιμενικών υποδομών της Βόρειας Κυνουρίας και των καταστροφών στην Ερμιονίδα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, πραγματοποίησε περιοδεία στις πληγείσες αυτές περιοχές της Πελοποννήσου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018.



 

Αρχικά, ο Γιώργος Δέδες μετέβη στην έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στο Δημαρχείο του Άστρους, όπου μετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά και στελέχη της δημοτικής αρχής. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση των υποδομών της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανακοίνωσε την ανάληψη της χρηματοδότησης της αποκατάστασης των λιμενικών υποδομών της Βόρειας Κυνουρίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης των λιμένων του Άστρους και του Αγίου Ανδρέα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με τρόπο που θα διασφαλίσει την άρτια λειτουργία τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Από την πρώτη στιγμή, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στέκεται αρωγός στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία Δήμους, όχι μόνο με τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις αλλά διαθέτοντας το ανθρώπινο δυναμικό με τους μηχανικούς του, καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία», δήλωσε ο Γιώργος Δέδες. Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή και στελέχη της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου, πραγματοποίησε αυτοψία στους λιμένες Άστρους και Αγίου Ανδρέα, προκειμένου να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Ειδικά για το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα, το οποίο έχει υποστεί τις σημαντικότερες ζημιές, ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών για την αποκατάσταση του λιμανιού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την ανάδειξη του πλησίον του λιμένα αρχαιολογικού χώρου.

Στη συνέχεια της περιοδείας του ο Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας Ιωάννη Γκιόλα, μετέβη στην περιοχή της Ερμιονίδας όπου μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ερμιόνης με τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή και στελέχη του Δήμου. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές της περιοχής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος και σχεδιάστηκε το πλέγμα παρεμβάσεων που θα εγγυηθούν την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους.
Ο Γιώργος Δέδες γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα, εντός του Νοεμβρίου, ο Δήμος Ερμιονίδας θα ενισχυθεί με ισχυρή χρηματοδότηση από τα κονδύλια που διατίθενται για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα. Επίσης, τόνισε πως μηχανικοί και στελέχη του Υπουργείου Υποδομών θα συνεισφέρουν σημαντικά στις προσπάθειες του Δήμου σε ότι αφορά τις σχετικές μελέτες και τον όλο σχεδιασμό για την αποκατάσταση των ζημιών.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και οι μετέχοντες στη σύσκεψη πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές της Κόστας και του Αγίου Αιμιλιανού, στο παράλιο μέτωπο των οποίων έχουν προκληθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές.