Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμμετοχή του Δημήτρη Τέκνου στον 4ο Δρόμο Αθανάτων 142 χλμ.

Ο Υπερμαραθωνοδρόμος Νεμεάτης Αθλητής Δημήτρης Τέκνος έτρεξε στον 4ο Δρόμο Αθανάτων: 142 χλμ. Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα

Τον αγώνα υπεραπόστασης 142 χιλιομέτρων με την ονομασία «Δρόμος Αθανάτων» διοργάνωσε για 4η χρονιά ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «Οι αθάνατοι», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Σπάρτης με τη συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων.



 

Διοργανώθηκε το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου για 4η συνεχή χρονιά.

Στον αγώνα συμμετείχαν 100 αθλητές αγώνων δρόμου. Ο αγώνας αποτελεί μια σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώνων της ελληνικής Ιστορίας από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:

Το άγαλμα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσας), και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινήθηκε ολόκληρη σχεδόν πάνω στον Ταϋγετο, και η διαδρομή Τρίπολη- Σπάρτη κινήθηκε παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και μέσω των χωριών που βρίσκονται στα βόρεια του βουνού.

Ο αγώνας πλέον αποτελεί κριτήριο εισαγωγής για τον Διεθνή Αγώνα “Σπάρταθλον” (Αθήνα-Σπάρτη 245 χλμ).