Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ Πάτρας: Εδωσαν 13.000 ευρώ σε συνταξιούχο… ως επίδομα μητρότητας!

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις γίνονται για το περιβόητο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Πάτρας (ΕΦΚΑ) για το οποίο η ίδια η Διοίκηση ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως το ύψος του σκανδάλου είναι 101.000 ευρώ. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Κόσμου» μεταξύ άλλων βρέθηκε και γυναίκα, πρώην εργαζόμενη στο ΙΚΑ να παίρνει μέσα στο 2017, 13.000 ευρώ με κωδικό μητρότητας! Και η γυναίκα είναι… συνταξιούχος! Όπως αποκαλύφθηκε τα παραστατικά για να γίνει η «συνδρομή» στην εν λόγω πρώην υπάλληλο ήταν… σκέτα μπακαλόχαρτα! Το ποσό καταβλήθηκε σε τρεις δόσεις στον λογαριασμό της συνταξιούχου και φυαικά είναι υπό έρευνα το πώς και από ποιους έγινε η εν λόγω κατάθεση και η έγκριση για το συγκεκριμένο ποσό! Τα χρήματα ωστόσο μπήκαν στην τσέπη της κυρίας.



 

Να υπενθυμίσουμε πως ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας και τη διαπίστωση κατάχρησης/υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους 101.000 ευρώ, με αποτέλεσμα η γυναίκα υπάλληλος του υποκαταστήματος να τεθεί σε δυνητική αργία!

Η διοίκηση του φορέα διευκρίνισε ότι, σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των παραβατικών ενεργειών και άλλων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και για την απόδοση των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων. Στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης, βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα σε καθέναν τομέα του ξεχωριστά.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η εν λόγω υπάλληλος καταδικάστηκε σε 27 μηνών φυλάκιση επειδή πέταξε αποδειχτικά στοιχεία… στην τουαλέτα του υποκαταστήματος, ωστόσο η ίδια δηλώνει αθώα! Πρόκειται για γυναίκα που όπως ο «Κόσμος» αποκάλυψε, έχει σχέση με την Εκκλησία και μάλιστα διδάσκει… στο κατηχητικό Ιερού Ναού της περιοχής.

epatra.gr