Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίθεση από άγρια ζώα σε αγρόκτημα στο Ναύπλιο

Αντιμέτωπος με την φρικτή εικόνα των κατασπαραγμένων αιγοπροβάτων βρέθηκε αγρότης σε αγροτική τοποθεσία στα Λευκάκια στο Δήμο Ναυπλιέων στην Αργολίδα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου και είναι το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή. Τα πεινασμένα ζώα κατάφεραν να ανοίξουν τρύπα στην περίφραξη αγροικίας που βρισκόταν το κοπάδι και να επιτεθούν στα ανυπεράσπιστα αιγοπρόβατα, κατασπαράζοντάς τα. Όταν οι ιδιοκτήτες του κτήματος επισκέφτηκαν για να δουν τα ζώα στο κτήμα, αντίκρισαν σκηνές φρίκης με πέντε κατσίκια και πρόβατα νεκρά και άλλα τραυματισμένα. Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από την επιδρομή της αγέλης είναι τεράστια.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από ομάδες αδέσποτων σκυλιών τα οποία εισβάλλουν σε ποιμνιοστάσια και στάβλους και θανατώνουν ότι βρουν. Γι’ αυτό και ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Όλα τα αιγοπρόβατα είναι δαγκωμένα στο λαιμό και δεν έχουν φαγωθεί . Οι αγρότες ισχυρίζονται πως τα ζώα που επιτέθηκαν στα αιγοπρόβατα δεν μπορεί να είναι σκυλιά αλλά κάτι άλλο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ