Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ξαφνικά χειμώνας με κρύο, χιόνια και βροχές!

Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα… άμεσα! – Από αύριο, Πέμπτη 15.11.2018, ο καιρός θα θυμίζει “βαθύ” χειμώνα με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας! – Πού περιμένουμε βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια μέχρι και το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό.
Μέσα σε λίγες μόλις ώρες, θα νιώσουμε σαν να… αλλάξαμε χώρα, αφού η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα είναι ραγδαία. 

Περιμένουμε πολύ κρύο, αφού ο υδράργυρος θα πέσει μέχρι και οκτώ βαθμούς Κελσίου! Περιμένουμε ακόμη χιόνια και βροχές, με την κακοκαιρία να είναι παρατεταμένη!

Την πρόγνωση του καιρού κάνει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για το newsit.gr, με το συμπέρασμα να είναι με μια λέξη… χειμώνας!

“Μετά τις ανοιξιάτικες λιακάδες ο Νοέμβριος στα μισά του αποφασίζει ξαφνικά να το γυρίσει σε χειμώνα. Έτσι λοιπόν περιμένουμε σοβαρή αλλαγή του καιρού από αύριο (σ.σ. Πέμπτη 15.11.2018) και μετά κυρίως Παρασκευή και Σαββατοκύριακο αλλά και μέχρι το τέλος του φαίνεται ότι ο Νοέμβριος δε θα έχει καμία σχέση με εκείνο το πρόσωπο που μας έδειξε στην αρχή.

Περιμένουμε ενίσχυση των βοριάδων στα επτά με οκτώ μποφόρ με συνέπεια ψυχρές μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη να κατηφορίσουν νοτιότερα και να ρίξουν τον υδράργυρο έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου κυρίως το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τα εικοσαριά και τα δεκαεννιάρια που είδαμε τις δυο προηγούμενες ημέρες.

Μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας φυσικά θα έχουμε και τα χιόνια τα οποία θα ασπρίσουν τα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 1100 -1200 μέτρα υψόμετρο και όχι μόνο της κεντρικής και της βόρειας χώρας αλλά ακόμη και της Πελοποννήσου. Από την άλλη περιμένουμε βροχές στις πεδινότερες περιοχές. Βροχές που έλειψαν όλο αυτό το διάστημα και που καθυστερημένα θα έρθουν.

Έτσι φαίνεται να κυλάει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες πέραν του Σαββατοκύριακου και την άλλη εβδομάδα και από ότι φαίνεται μέχρι το τέλος του ο Νοέμβριος πια δε θα έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που μας έδειξε μπαίνοντας”.

Ο καιρός στην Αττική και την Θεσσαλονίκη

Τέλος, ο κ. Αρνιακός τονίζει: “Στην Αττική μετά και τς σημερινές λιακάδες της Τετάρτης από αύριο (σ.σ. Πέμπτη 15.11.2018) περιμένουμε αλλαγή του καιρού με ψιλόβροχο κυρίως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βοριάδες έξι με επτά μποφόρ και θερμοκρασία από 8-18 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με βοριαδάκι 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία από 6-16 βαθμούς.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η ίδια ακριβώς κατάσταση με βροχές στις πεδινές περιοχές και χιόνια στα γύρω ορεινά με τον υδράργυρο να κατρακυλά στην Αθήνα με μέγιστη τιμή τους 14 βαθμούς Κελσίου και στην Θεσσαλονίκη τους 11″.

newsit.gr