Η «φιλολαϊκή» κυβέρνηση Σύριζα και το κοινωνικό μέρισμα…

Εκτός κοινωνικού μερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ οι οδηγοί που έχουν στην ιδιοκτησία τους Ι.Χ. αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών …

Ενόψει του κοινωνικού μερίσματος και των κριτηρίων ένταξης, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι εξαιρούνται νοικοκυριά με μέλη τα οποία έχουν δηλώσει ότι κατέχουν αυτοκίνητο «μεγάλου» κυβισμού. 

Καλά ένας «χριστιανός» δεν σκέφτηκε εκεί στην κυβέρνηση να βάλει ένα κριτήριο παλαιότητας του Ι.Χ. αυτοκινήτου…?

Δεν καταλαβαίνει η κατ’ ευφημισμό «φιλολαϊκή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα Ι.Χ. άνω των 1.928 cm3 , αλλά ότι πολύ απλά αυτό το Ι.Χ. μπορεί να είναι παλαιό εικοσαετίας ακόμη και τριακονταετίας…

Μπορεί όντως κάποιος να είχε στην κατοχή του τέτοιου κυβισμού αυτοκίνητο, πριν τα χρόνια της κρίσης, έχοντας τότε την οικονομική δυνατότητα και πολύ απλά σήμερα να μην έχει καμία δυνατότητα για αλλαγή του οχήματός του με νέο ή ακόμη και να μην έχει πλέον καμία εμπορική αξία το μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. και να είναι ασύμφορο να πωληθεί, επιφέροντας ίσως και μεγαλύτερη ζημία στον ιδιοκτήτη.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο τραγικό επιχείρημα, που ίσως πουθενά αλλού στο κόσμο δεν υπάρχει, ότι αν έχεις ένα αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών είσαι πλούσιος για το ελληνικό κράτος και τίθεσαι εκτός οποιασδήποτε κοινωνικής προσέγγισης, πληρώνοντας μάλιστα και πρόσθετα τέλη. Και ασφαλώς να μην ξεχνάμε το τεράστιο ποσό για την εποχή, που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων για τα τέλη κυκλοφορίας, που ξεκίνησαν να έρχονται προς πληρωμή. Είναι πέραν κάθε λογικής ένας και πλέον μισθός (σύμφωνα με τους σημερινούς μισθούς στην αγορά εργασίας) να πηγαίνει στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου μικρού ή και μεγαλυτέρου κυβισμού.

Άμεση κρίνεται η ανάγκη για την αλλαγή των παραπάνω διατάξεων και κατάργησης τους ή έστω βελτίωσης τους, είτε με βάση την παλαιότητα του οχήματος, είτε με αύξηση του ορίου κυβισμού.

Το κοινωνικό πρόσημο της Αριστεράς είναι πλέον εμφανές από όλους τους πολίτες, ότι δεν υπάρχει και ότι όλα γίνονται για την «καρέκλα» και μόνο.

Στις επόμενες 100 ημέρες ένα είναι το κρίσιμο : Η ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ , η κυβέρνηση και ο επικεφαλής της Αλέξης Τσίπρας κατά το κοινώς λεγόμενο θα τάξει τα πάντα… Δεν νομίζω όμως ότι πλέον θα υπάρξει Έλληνας που θα «τσιμπήσει» για μια ακόμη φορά στα μεγάλα ψέματα.

 

Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός – M.Sc.

Στέλεχος Τομέα Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν.Δ.