Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακκελ: Συμπαράσταση σε κτηνοτρόφο μητέρα 4 παιδιών που ξεκίνησε απεργία πείνας

Γράφει ο πρόεδρος
Του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βάκης Τσιομπανίδης

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μοίραζε σανό στον αγροτικό κόσμο από τα Καλάβρυτα, μια νέα γυναίκα, μάνα 4 παιδιών, κτηνοτρόφος η dimitra Dimitra Kinikli ετοιμάζεται για δεύτερη φορά να προβεί σε απεργία πείνας.



 

Το 2015 από λάθος της πύλης εισόδου δεν έγινε έγκαιρος η δήλωση καλλιέργειας της και έκτοτε μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί τις επιδοτήσεις της. Στην πρώτη απεργία πείνας και αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό μας Σταύρος Αραχωβίτης κατάφερε να πάρει 15.000 ευρώ (ποσό που δεν καλύπτει ούτε την επιδότηση μιας χρονιάς) και υποσχέσεις να κάνει υπομονή και τον Οκτώβριο θα πληρωθεί.

Τελικά έρχεται Δεκέμβριος και η κυρία Δήμητρα δεν έχει δει δεκάρα τσακιστή στον λογαριασμό της. Από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Giorgos Kentros τώρα της υπόσχεται πληρωμή τον Μάρτιο. Φυσικά δεν ενδιαφέρει κανένα πως θα ζήσει αυτή η οικογένεια, πως θα ταΐσουν τα 4 παιδάκια τους καθώς και το κοπάδι τους.

Ένα έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ !!! Την Τετάρτη η κύρια Δήμητρα ξεκινάει δεύτερη φορά απεργία πείνας, θα είμαι δίπλα της ηθικά, νομικά και με όποιο άλλο τρόπο μπορώ.

Για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλων των κτηνοτρόφων ρε γαμώτο !!!!

Υπόψιν ετοιμάζω αναφορά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το θέμα.