Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κ. Πιτσάκη και του Προέδρου του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας, κ. Διαμαντίδη. Παρευρέθηκαν επίσης η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα Γαλανοπούλου και η γραμματέας, κα Κωστούρου.



 

Συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στα μέλη του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία του νομού. Κύριο όμως μέλημα του Συλλόγου είναι η ιατρική κάλυψη των μελών από ιατρό συγκεκριμένης ειδικότητας στο νοσοκομείο της Κορίνθου, αυτή του αιματολόγου. Η απουσία αιματολόγου αναγκάζει τα μέλη να μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αθήνας, προσθέτοντας μία ακόμη δυσκολία στην αντιμετώπιση της νόσου.

Από πλευράς λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας, ενημέρωσαν τον κ. Πιτσάκη σχετικά με την έλλειψη χώρου στέγασης γραφείου. Το τελευταίο διάστημα, λόγω έξωσης, είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως και ανέφικτη η πραγματοποίηση απλών διαδικασιών λειτουργίας του Συλλόγου.

Ο κ. Πιτσάκης δεσμεύτηκε να στηρίξει τη σημαντική αυτή προσπάθεια, αντανακλώντας το κοινωνικό πρόσωπο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αλλά και προσωπικά, δείχνοντας ευαισθησία και σεβασμό στο σπουδαίο έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Κορινθίας.

Η συνάντηση έκλεισε σε αισιόδοξο κλίμα. Ο κ. Πιτσάκης τόνισε με δήλωσή του ότι η πόρτα του Επιμελητηρίου θα είναι πάντα ανοιχτή, προκειμένου να ξεπεραστούν οι σκόπελοι του Συλλόγου εμπράκτως.