Παρατείνεται για ένα έτος ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Παρατείνεται για ένα έτος η ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί έως το τέλος του 2018.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία οι υποθέσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση έχουν ξεπεράσει τις 1.000, έχει επέλθει κούρεμα των οφειλών και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης και των δόσεων. 

“Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ξεπέρασε τις 1.000 επιτυχείς υποθέσεις, όπου επιτυχείς υποθέσεις σημαίνει επιχειρήσεις που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία και πήραν 120 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο, 240 δόσεις για τις τράπεζες, κούρεμα προστίμων, προσαυξήσεων και πανωτοκίων” είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στον RealFm 97,8 ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

“Σιγά- σιγά έχει χτιστεί αυτό το νούμερο εδώ και έναν χρόνο. Πήρε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί ο πρώτος εξωδικαστικός, αλλά εδώ και δύο μήνες που αυτοματοποιήθηκε περισσότερο η διαδικασία, πάει πιο γρήγορα, καθώς πολλά από τα δικαιολογητικά τα βρίσκει κάποιος μέσα στην πλατφόρμα έτοιμα”, είχε τονίσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “στην… ουρά για τον εξωδικαστικό βρίσκονται περίπου 5.600 εταιρείες που βρίσκονται στη φάση της διαπραγμάτευσης και καθημερινά κάποιες ολοκληρώνουν τη διαδικασία και πιο πίσω, που ξεκινούν τη διαδικασία, βρίσκονται 53.000 που ετοιμάζουν την αίτησή τους το τελευταίο διάστημα”.

enikos.gr