Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη απάτη με αγορά smartphones από γνωστή ιστοσελίδα -Συνελήφθη ο δράστης

Tέσσερις υποθέσεις διαδικτυακής απάτης εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα, για απάτη μέσω Διαδικτύου και πλαστογραφία. 

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, στο πλαίσιο αγοράς κινητού τηλεφώνου (smartphone) σε συμφέρουσα και δελεαστική τιμή, από γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο καταγγέλων κατέθεσε τα χρήματα για την ολοκλήρωση της αγοράς, αλλά ποτέ δεν παρέλαβε το κινητό τηλέφωνο.

Κατά την αστυνομική έρευνα-προανάκριση έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και ακολούθησε αλληλογραφία με εμπλεκόμενες εταιρείες του εξωτερικού και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου.

Με τον τρόπο αυτόν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου υπόθεση, αλλά και σε άλλες τρεις παρόμοιες περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης.
Όπως προέκυψε, ο δράστης δρούσε:

είτε μέσω απατηλών αγγελιών που δημοσιεύονταν σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου με την ιδιότητα του πωλητή εξαπατούσε ενδιαφερόμενους αγοραστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones), προσφέροντας εικονικά συσκευές σε ιδιαίτερα συμφέρουσες και δελεαστικές τιμές,είτε με την ιδιότητα του αγοραστή εξαπατούσε πωλητές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) και ειδών τεχνολογίας, αποστέλλοντάς τους πλαστογραφημένα αποδεικτικά κατάθεσης χρημάτων, απαιτώντας στη συνέχεια την αποστολή των αντικειμένων χωρίς να έχει γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

aftodioikisi.gr