Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι αστυνομικές Υπηρεσίες Πελοποννήσου προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς και ιδρύματα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συγκέντρωσαν εθελοντικά βοήθεια σε είδη, όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης κ.α.

Τα συγκεντρωθέντα είδη προσφέρθηκαν από τις οικείες Διευθύνσεις Αστυνομίας σε φορείς και ιδρύματα που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών, όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης κ.α., με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα, προσφέροντας έμπρακτα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιπροσωπείες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, προσέφεραν τα συγκεντρωθέντα είδη σε φορείς και ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Ειδικότερα, τα συγκεντρωθέντα είδη δόθηκαν ως εξής:

– Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Αρχαία Κόρινθο.
– Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Τρίπολης.
– Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, στο Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης (Α.Μ.Ε.Α.) με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας».
– Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
– Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, στα «Παιδικά Χωριά SOS » – Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογενειών Καλαμάτας.

Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και ιδρυμάτων αφού εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την συγκέντρωση και την προσφορά των ειδών, απέστειλαν με την σειρά τους τις ανάλογες ευχές προς το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και τις οικογένειες τους, αναγνωρίζοντας παράλληλα το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία.

Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, με σκοπό να επιτελεί την αποστολή της, να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, να διαφυλάττει την σωματική τους ακεραιότητα και τις ιδιοκτησίες τους.