Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καμένα» χαρτιά της Αυτοδιοίκησης!

Χριστίνα Τσιορωτά

Σταματόπουλος – Καλαντζής “παίζουν” τα… ρέστα τους;

Και ενώ ο προεκλογικός πυρετός από νωρίς έχει ανέβει, υπάρχουν αυτοδιοικητικοί που ησυχάζουν! Σπύρος Σταματόπουλος και Κώστας Καλαντζής.

Δήμος Σικυωνίων και δήμος Νεμέας. Δύο δήμοι με ισχυρά χαρακτηριστικά, δύο δήμαρχοι αναπαυμένοι θα έλεγε κανείς στις δάφνες της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης η οποία όμως φαντάζει πολύ μακριά αφού πολλά έχουν αλλάξει και οι ίδιοι θα έπρεπε να το έχουν  αντιληφθεί.



 

Ή μήπως αναπαυμένοι στην αφέλεια τους;

Στη Σικυώνα ο Σπύρος Σταματόπουλος, πέραν των ασφαλτοστρώσεις και κάποιων εγκαινίων, εκλογικά δεν κινείται! Δεν τον φοβίζουν οι έτεροι υποψήφιοι διεκδικητές του θώκου;  Και πως μπορείς να μην υπολογίσεις τον Δικηγόρο Δημήτρη Παπαγεωργίου, τον Επιχειρηματία Μάρκο Λέγγα, τον Βαγγέλη Χουσελά, ακόμα και τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, χώρια εκείνη τη μια που εκκολάπτεται χωρίς ακόμα να ανακοινώνεται ;

Το σκηνικό από το 2014 έχει σαφώς αλλάξει και δεν επιτρέπει λογικές «μαντρωμένων ψήφων» πόσο δε μάλλον σιγουριάς για «άνετη εκλογική νίκη». Ιδίως όταν – φήμες λένε- πως σύντομα θα δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία τα οποία εκθέτουν το Δήμαρχο Σταματόπουλο και τον πλήττουν πολλαπλώς!

«Ο Δήμαρχος με το σακίδιο» όπως έγινε γνωστός , 5 μήνες πριν τις εκλογές, προφανώς θέλει να πιστεύει πως κρατά άσσους στο μανίκι, για πολλούς όμως  το «παιχνίδι παίζεται» και το ενδεχόμενο της ανατροπής και ήττας είναι υπαρκτό αφού οι παίχτες στο τραπέζι είναι και πολλοί και δυνατοί , καθ όλα υπολογίσιμοι…

Δήμαρχε μου, συντοπίτης δήμαρχος πριν λίγα χρόνια τύρβαζε ” εγώ πια κάνω το γύρο του θριάμβου ,δεν μαζεύω ψήφους” και ήταν εκείνος που στην κάλπη που ακολούθησε πήγε σπίτι του, εκεί που ακόμα παραμένει!!!!

Ο Κώστας Καλαντζής από την άλλη πλευρά, είναι ένας δήμαρχος με ιδιαιτερότητες όπως και ο τόπος που δημαρχεύει! Νευρικός και «ιδιόρρυθμος» τρόπον τινά, αφού αρκετά περιστατικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας , δεν έχει κατορθώσει σε 2 δημαρχιακές θητείες να δώσει στη Νεμέα την αίγλη που αναζητά εναγωνίως. Ο μεγαλύτερος αμπελώνας των Βαλκανίων παραμένει στην απομόνωση και την μιζέρια αφού έργα υποδομής που θα τον μετατρέψουν σε προορισμό δεν έχουν υλοποιηθεί. ”

Δεν υπάρχουν χρήματα” η δικαιολογία που δημοσίως έχει ειπωθεί παλαιότερα, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος απλά να διαχειρίζεται την καθημερινότητα ρίχνοντας στον Καιάδα πραγματικά την προσπάθεια -που έγινε και που δικαιώθηκε- ο Δήμος Νεμέας να παραμείνει αυτόνομος και να μην συνενωθεί!

Ποιο το όφελος; Δυστυχώς κανένα! Γιατί η Νεμέα δεν έχει ανάγκη διαχειριστές μίζερων οικονομικών αλλά οραματιστές!

Αλήθεια όμως Δήμαρχε.. αφού είναι τέτοια τα οικονομικά προς τι ο εναγκαλισμός με την καρέκλα και η εκ νέου υποψηφιότητα; Δεν θα μιλήσω για τα όσα η αντιπολίτευση προσάπτει περί απευθείας αναθέσεων και ημετέρων, ούτε για τις άλλες υποψηφιότητες. Στη δική σου θα σταθώ Δήμαρχέ μου  σημειώνοντας πως «ίδιον των επιτυχημένων είναι και η απόφαση για αποχώρηση στη σωστή στιγμή».

Ακόμα όμως κι αν τούτο το χαρακτηριστικό δεν υπάρχει, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι δημότες ! Και η κάλπη είναι πλέον πολύ κοντά…

Συνεχίζεται…

Χριστίνα Τσιορωτά

moriasnews.gr