Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Χρυσικοπούλου: Η…Αντιδήμαρχος κάθε Δημάρχου!

Αποστασιοποιημένη “τύποις” από το συνδυασμό του νυν Δημάρχου αφήνει “παράθυρο” επαναπροσέγγισης παρά την ανακοίνωση υποψηφιότητητας;

«H Νεμέα μπορεί, η Νεμέα αλλάζει!» Με το σύνθημα αυτό η Σοφία Χρυσικοπούλου κατέρχεται και διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο της Νεμέας! Μια γυναίκα υποψήφια σε… άγνωστο πόσους υποψήφιους αφού έως ώρας άλλες επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν!



Ο νυν αφήνει να αιωρούνται οι φήμες! Ο παρά τον νυν Απόστολος Καραχοντζίτης ίσως και να αλλά κανείς δεν ξέρει, ο Κώστας Φρούσιος θα είναι εάν προφανώς δεν είναι ο Καλαντζής, βέβαια κι οι 3 εδράζονται από κοινή αφετηρία κανείς δεν πρέπει να το ξεχνά και η Σοφία Χρυσικοπούλου βεβαίως, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Καλαντζή και βεβαίως ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Ανδριανάκος ο οποίος θεωρείται ως υποψηφιότητα βέβαιη.

Ποια όμως είναι η Σοφία Χρυσικοπούλου;

Είναι μια υποψηφιότητα νέα; Μια υποψηφιότητα άφθαρτη; Μια υποψηφιότητα δυναμική;

Νέα όχι δεν είναι! Η Σοφία Χρυσικοπούλου έχει διεκδικήσει ήδη 3 φορές την ψήφο των συμπολιτών της όντας υποψήφια αρχικά με το Βαγγέλη Ανδριανάκο  το 2006 και το 2010 (επί δημαρχίας του διετέλεσε και Αντιδήμαρχος)  και κατόπιν  το 2014 με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Κώστα Καλαντζή (επίσης αντιδήμαρχος μέχρι πρότινος).

Είναι άφθαρτη; Όταν πολιτεύεσαι για 10 και πλέον έτη το «άφθαρτον» δεν μπορεί σαφώς να είναι χαρακτηριστικό σου!

Είναι δυναμική; Η πορεία μέχρι και σήμερα διακατέχεται από συμφωνία, ήπιους τόνους και εναλλαγή στρατοπέδων χωρίς ωστόσο οι διαφωνίες που οδήγησαν σε αποχώρηση να είναι ειπωμένες και ξεκάθαρες. Μπορεί ίσως να εξαιρέσει κάποιος την παραίτηση της από την αντιδημαρχία επι Ανδριανάκου ένεκα της διαφωνίας της για τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των απορριμμάτων. Πέραν τούτου…ουδέν αφού ακόμα και σήμερα παρ ότι επισήμως υποψήφια για το δήμο Νεμέας, τύποις έχει διαφοροποιηθεί από το συνδυασμό Καλαντζή!

Ακόμα και το γεγονός ότι παρ ότι ενεργή αυτοδιοικητικά 12 έτη και αντιδήμαρχος δις, δεν έχει συνδέσει το όνομά της με κάτι ηχηρό, έχει την δική του πολιτική ερμηνεία!

Η υποψήφια Δήμαρχος διατηρεί στάση… μετριοπαθή και συγκαταβατική! Ανακοινώσεις πέραν εκείνης της υποψηφιότητας δεν υπάρχουν, παρεμβάσεις επί θεμάτων δεν υπάρχουν και η παρουσία ολοκληρώνεται στα Δημοτικά Συμβούλια σε μια συμφωνία με την δημοτική αρχή από την οποίαν όμως η κυρία Χρυσικοπούλου έχει αποχωρήσει, τύποις και πάλι υπενθυμίζω αφού επίσημη δήλωση ανεξαρτητοποίησης ΔΕΝ καταγράφεται!

Είναι άραγε ένα «παράθυρο» αυτό για εκ νέου συμπόρευση με το νυν Δήμαρχο εφόσον ο ίδιος θα είναι υποψήφιος; Για κάποιους ναι αφού στην τοπική κοινωνία της Νεμέας η Σοφία Χρυσικοπούλου είναι γνωστή ως «Η αντιδήμαρχος κάθε Δημάρχου», τίτλος ο οποίος θα έλεγε κανείς έχει κερδηθεί με το σπαθί αφού έχει διατελέσει αντιδήμαρχος τόσο στο πλευρό του Βαγγέλη Ανδριανάκου πριν να τον εγκαταλείψει όσο και στο πλευρό του Κώστα Καλαντζή πριν αναλόγως πράξει!

Το ζήτημα είναι μπορεί η Αντιδήμαρχος να γίνει Δήμαρχος;

Να σηκώσει το βάρος του δήμου της Νεμέας που χρειάζεται, είναι σαφές, ένα Δήμαρχο με σθένος, με άποψη, με δυναμισμό; Ένα Δήμαρχο διεκδικητικό και όχι συγκαταβατικό, ένα Δήμαρχο που θα μπορεί να συγκρουστεί σε κάθε επίπεδο, να αντιπαρατεθεί, να στηρίξει τις θέσεις και τις αποφάσεις του;

Η Σοφία Χρυσικοπούλου ακόμα και σήμερα δεν έχει βρει τον τρόπο να ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό του εν ενεργεία Δημάρχου!

Δεν έχει βρει το σθένος να καταθέσει τις διαφωνίες και ενστάσεις της που οδήγησαν στην αποχώρηση!

Δεν έχει βρει τη δύναμη να καταθέσει τα όχι της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η πρόθεση για προσφορά στον άνθρωπο στις ανάγκες και στην καθημερινότητά του δεν αμφισβητούνται!

Στα κοινά ωστόσο, δεν αρκεί να θέλεις, πρέπει και να μπορείς! Και το «μπορώ» εκφράζεται με έργα και όχι με λόγια!

Χριστίνα Τσιορωτά

moriasnews.gr